08. Kapu - Zendera (felébredt)

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by I-Gazság on Hétf. Nov. 14, 2011 2:55 am


A világ, amelyet átitat a harc, és a mágia.
Föld méretű bolygó, melynek 80 százalékát víz borítja. Tengerek, és óceánok. A szárazföldek nem túl nagyok, és eléggé elszórtan helyezkednek el a felszínen. (megjegyzés: a kontinensek, olyan Ausztrália méretűek)
Az egyenlítő közelében sivatagosabb területek találhatóak, míg minél jobban közelítünk a sarkok irányába, annál bujább, és zöldebb a természet. A sarkokat jégsapkák fedik, de ezek nem tartoznak földrészhez, inkább úszó jéghegyek, melyek hatalmasak.
A társadalmi berendezkedés főleg a hadászatra alakult ki, mivel szinte állandóak a háborúskodások. Ha egy véget ér valahol, hamarosan újabb robban ki. A legyőzött, hatalom éhes császárok, és császárnők helyére újak kerülnek, akik még éhesebbek, még követelőzőbbek. Így a katonák a legtiszteletreméltóbbak a társadalomban, ők állnak a legmagasabb fokon. Közvetlenül alattuk a papság foglal helyet, akik igyekeznek a kezükben tartani a mágiát is. Ez nem igazán sikerül nekik. Sokszor az ő sugallatukra tör ki egy újabb háború épp emiatt.
Az Üregek, melyet a mágiával bíró lények használnak, afféle kapuk, melyeket féregjáratszerű folyosó köt össze. Ám ezek a folyosók különfélék lehetnek. Van amelyik sötét, és nyugodtan végig sétálhatsz benne, de van amelyik rémálmokba illő helyekre kalauzol. Attól függ, hogy melyik Isten hozta létre, hiszen az Istenek, akik az egészet a kezükben tartják, és csupán játékszerekként tekintenek a halandókra, lehetnek jók, és rosszak is persze. S van közöttük, amely semleges.
A Végtelenek azok, akik átmenetet képeznek. Félistenek, mágiával bíró lények, akik egy másik állapotba lépnek át, így életkoruk tulajdonképpen az idők végezetéig kitolódhat, ha csak valaki meg nem öli őket. S erre jelentkező bőséggel akad, nem csak a halandók között.

A Loran-i földrész
A világ déli felén helyezkedik el, faunája ás flórája egyaránt bőséges. Hőmérséklete szinte állandóan 25-28 fok körül mozog. Itt termesztik az egyik legértékesebb növényt, melynek párlata erős bódító hatású. A katonák ezt isszák csata előtt, hogy ne érezzék a fájdalmat. A növény neve: Cristula. Cserje méretű növény, melynek tenyérnyi, cakkos szélű levelei vannak. Virágja vérpiros szirmú. Minden virág helyén közel ökölnyi méretű lédús, leginkább a narancshoz hasonlító formájú, de szintén vérszínű, gyümölcs nő. Ebből erjesztik, aztán főzik a Cristula pálinkát. Ez az ital az egyik fő kereskedelmi árucikke a kontinensnek. Párlata erős bódító hatású. A katonák ezt isszák csata előtt, hogy ne érezzék a fájdalmat.


Krív-i síkság
Füves, cserjés szavanna a kontinens közepén, mely majd háromezer mérföld széles, és másfélezer mérföld hosszú. Keresztben terül el Loran közepén. Több kisebb folyó szeli át, melyek egyetlen nagy folyamba, a Rediac-ba ömlenek. A Rediac aztán kelet felöl éri el a Barun óceánt, melyen a kontinens található. A Krív-i síkságon terem a Cristula.
A Krív-i szavanna egy eldugott pontján található a kapu, mely erre a világra nyílik.

Capriuno
A Rediac északi partján, egy derékszögű folyókanyarban épült meg a város, mely kezdetben csupán egy átkelő volt. Azonban az átkelőnél mindig feltorlódtak a karavánok, így először egy karaván-telep, majd végül egy virágzó város fejlődött ki a helyen. Fekvése miatt fő kereskedelmi központjává vált Lorannak. Kormányzója egy lorani Gremdzsa. A Gremdzsa egy kereskedelmi rang, ha katonai szemmel nézzük, mondhatnánk hadseregtábornokot. Az ő kezében futnak össze a szálak, irányítja a várost.

Capriuno keleti negyede tulajdonképpen egy kert negyed, mely egészen közel fekszik a visszaforduló Rediac partjához. Jó néhány villaház egészen a vízparton épült fel.
Egy ilyenben él az Abren család is.

A kapu túloldalán a kereskedő város utcájára nyithat rá az átlépő és ott veheti fel a kapcsolatot a Kereső a még meg nem érkezettel.

Köszönet Andromeda Abren
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Andromeda Abren on Szomb. Nov. 19, 2011 7:55 am

Zendera időszámítása:

Zendera egy viszonylag középkori világ. Úgy képzeljétek el, hogy íjak, kardok, számszeríjak, stb. (középkor jellegzetes fegyvereivel) de ismerik a durranóport, és bár ágyúk, és puskák nincsenek, de képesek amolyan kisebb robbanó lövedékeket gyártani, amelyeket gránátszerűen használnak. Az időszámítás egészen érdekes. Nem folyamatos időszámítás van. Próbálok egy példát ideírni:
Álmodó Császár kora.
Álmodó császár egy mágus uralkodó volt Zenderán, aki több kontinenst is leigázott. Az ő uralkodásának első éve kezdte az időszámítást, és a dinasztiájának utolsó sarjának haláláig tartott. Az Álmodó Császár kora így 425 év volt.
Ezt követte a Boszorkány Királynő kora. A Boszorkány Királynő egy Végtelen volt. Mivel félisten volt, így az ő egész uralkodásának ideje volt az ő kora. Ez 311 év.
Ezután kezdődött az Alvó Istennő Álmának kora. Ez akkor kezdődött, amikor A Boszorkány Királynőt az Alvó Istennő megölte. De a Boszorkány Királynő utolsó sóhajával örök álomba taszította az Istennőt. Ez jelenleg is tart Zenderán. Ennek a korszaknak az 1165. évében született Andromeda, aki földi standard év szerint jelenleg 19 éves.
avatar
Andromeda Abren
1. szint

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2011. Nov. 19.

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Dec. 17, 2012 7:52 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*És ha jön a hívás, vagyis atyja szavai szétrobbantják a fejét akkor ő bizony már szalad is különben nem lesz ajándék a napfordulóra. Márpedig az apa mindent tud, mint például hogy egy árva keresi helyét a világban, és olyan dolog hajtja mi beleeszi magát a szívbe és mint egy ocsmány fekély fertőzi az elmét. Márpedig mágusokat nem hagyunk magukra. Ez valamiféle íratlan szabály náluk. Vagy csak megint lophatnékja van, mert Elassil nagysága mint hullócsillag fénye haloványulni készül? Inkább nem akarja tudni az okot.
Egyszerűen kilépve az utcára rendezi el magán a köpenyt és rázkódik meg a kapu által okozott és soha meg nem szokott érzésétől.*
-Fúj.. Megint egy út.
*Nyalókát dug a szájába, mit még a Földről szerzett magának, majd nagy levegő és elindul az emlékkép után, hogy a környező emberek agyát nyomozva keresse a nőt. Diana.. méreg és düh.. menni fog ez, csak nincs olyan sok árva, bosszúéhes nő a világon, hogy elnyomják a lenyomatát.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Hétf. Dec. 17, 2012 8:10 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Ahogy megérkezik Capriuno-ba körbepásztázza a várost. Nem sok érdeklődéssel, neki mindegyik ugyan olyan a célt nem a táj szépségében leli.
Nézelődik egy kicsit az utcákban a házak között, találkozik pár járókelővel,nem kelt nagy feltűnést úgy sétálgat mintha semmi célja nem lenne..
Pedig van először is találni egy kocsmát vagy fogadót ahol sok ember van és elvegyülni, érdeklődni mind ezt a legkisebb gyanú nélkül.
Bár ez nem fog neki gondot okozni volt némi ideje személyes technikáit kifejleszteni.
"Céltalan" lődörgése megint célba talál hosszabb séta után talál egy kocsmát. Belép, gyorsan körül néz reményeinek megfelelve tele van emberekkel. Majd lassan odasétál a pultoz.*
-Jó napot! Egy jó hideg italt kérnék..*-Mosolyog a pultosra kedvesen*
Amíg vár elkezdi tüzetesebben végig vizsgálni az embereket egyenlőre minden úgy történik ahogy annak történnie kell.*
avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Dec. 17, 2012 9:53 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Egy falnak dőlve nézi a tömeget, majd a mentális csíkot követve löki el magát és megy a kocsma elé. Kicsit még cuppog az édességen, majd belökve az ajtót nagy vidoran lép a kocsmába, köszön egy-két ott lévőnek, kinek az agyába emléket ültetett el magáról, majd a nő mellé lép, aki hideg italt kért.*
-Na végre, azt hittem már sosem leszel meg. Csapos egy adag vörösbort, ha kérhetem.
*Kacsint a pultosra, akkor is ha nő, most nem igazán érdekli, majd a vöröske felé fordul.*
-Diana, nem volt elég?

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Szer. Dec. 19, 2012 10:05 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Ahogy az italát kortyolgatja és a bent lévőket fürkészi, amikor belép az ajtón egy látszólag helyi lakos. Egy két embernek köszön, valami azonban mégis furcsa Diana számára.
Mikor meglátja, hogy a nő a pult felé igyekszik, elnézelődik a másik irányba. Bár ez hiába való volt mert az idegen éppen őt szólítja meg.*
-Tessék?- *Néz értetlenül a jövevényre.*
-Hogy micsoda? Mi nem volt elég? Egyébként honnan tudod a nevemet?* Folytatja, kicsit sem leplezve értetlenségét, hiszen tényleg nem tudja miről van szó.*


avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Szer. Dec. 19, 2012 11:29 pm

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Hanyagul böködi a poharat amit maga elé kapott a kissé bamba csapostól, majd a nő felé fordulva azon kezd el merengeni a válasz helyett hogy mennyit is mondjon el. Sorolja fel a múltját, csak hogy bizonygassa mennyire bele lát a fejébe? Kezdje el játszani a bolond szerepét, hogy csak ráhibázott? Valahol a kettő közti, de még nem hazugságon alapuló megoldásnál fog talán maradni.*
-Tudok a családodról, ne érdekeljen honnan, de mond csak nem lehet hogy baleset volt? Nem lehet hogy neked más dolgod lenne? Mondjuk végre tanulni és magaddal foglalkozni? Ha meghalsz akkor úgy is mindenre fény fog derülni, de ha nagyon szeretnéd, akár beszélhetünk egy.. öö férfi.. igen, azt hiszem férfivel, hogy mi volt ez az egész, hátha tudja. Persze ehhez velem kéne jönnöd.
*Milyen kár, hogy nem szereti a vörösbort. nézd oldalra az italra és tolja arrébb.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Pént. Dec. 28, 2012 4:01 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Diana felháborodott arccal kezd el magyarázkodni.*
-Nem, nem volt baleset még is, hogy gondolod és tudom, hogy nem az hiszen én..áá de mit is magyarázkodok itt neked azt sem tudom ki vagy. Miért kéne bíznom benned? Honnan tudjam, hogy nem akarsz átverni és mégis miért segítenél te nekem?-
*A fejében még rengeteg a kérdés, de jobbnak látta azt most nem feltenni. Na most rendesen össze zavarták nincs hozzá szokva a hasonló helyzetekhez ahhoz meg főleg, hogy bárki segítsen neki.
*Belekortyol az italába és érdeklődő tekintettel fordul az idegen felé.*
avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Pént. Dec. 28, 2012 4:17 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Hátat fordít a pultnak, majd nekidőlve nézi a tömeget, amíg a kislány kihisztizi magát. Nem szól semmit, megvárja, míg az összes ilyenkor szokásos kérdés elhangzik. Néha oldalra pislant, majd megvonja a vállát, de hangja a lány fejében szólal meg.
~Ki tud még arról hogy vannak mágikus képességeid? Hogy nem is ide tartozol? De legyen ahogy akarod, eljössz velem és segítek hogy bosszút állj. Persze ha tovább akarsz keringeni a semmiben.. ~
Miközben Mifla végig Dianát nézi, szája meg sem rezdül, nem hasbeszélő, egyszerűen csak inkább belegondolja a másik agyába a szavat. Mikor végzett, kérdőn felvonja a szemöldökét, hogy vajon mit szól hozzá. Persze fel van készülve ő már a legrosszabbra, volt hogy ezek után késsel estek neki, hogy valami boszorkány féle és meg akarja tébolyozni a pácienst, de hát az emberek mások, mindenhol.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Pént. Jan. 04, 2013 11:52 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Látva, hogy az idegent nem igazán érdeklik szerinte jogos kételyei sőt még rá se bagózik még idegesebb lesz, de aztán hirtelen a nő szavai a fejében szólalnak meg.
Annyira meglepődik, hogy hirtelen félbehagyja megkezdett mondatát és mint akit fejbe vágtak teljesen nyugodt hangon megszólal.*
-Ezt, hogyan csináltad?-* Néz rá kérdő tekintettel. Majd megigazítja vörös haját és fojtatja..*
-Senki ennyire azért nem vagyok tapasztalatlan. Na merre is kell mennünk?*Kacsint rá mosolyogva.*
avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Vas. Jan. 06, 2013 12:30 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Kicsit elmosolyodva néz rá Dianára, mikor újfent a fejében szólal meg. ~Mentálmágia, mit te is megtanulhatsz Elassilon. És akkor már vissza tudsz jönni és szépet átpásztázhatod az itt élők agyát, nyomok után kutatva. Kissé hatékonyabb, mint ha csak fel s alá rohangálsz, na meg csendesebb, észrevétlenebb is. Nem titkolhatják el előled a történéseket.~ Kifelé intve fejével löki el magát a pulttól és néz vissza Dianára.*
-Hát akkor irány előre, hogy visszajussunk a múltba.. nem igaz.
*Nem vár választ, csak megindul a kijárat felé, biccentve ugyanúgy pár helyi törzsvendégnek, ahogy befelé is tette.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Csüt. Jan. 17, 2013 4:30 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Diana akaratlanul is elmosolyodik. Tetszik neki ez a mások fejében turkálás, bár jobban tetszene neki ha az a övében nem lehetne..
Egyből megérti, hogy a nő azt akarja, hogy menjen utána.
Még kiissza itala utolsó kortyait, bólint a sofőrnek majd elindul az ajtó felé.
Ahogy utoléri az idegent várja, hogy merre tovább..*
avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Csüt. Jan. 17, 2013 7:11 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Kiérve a kocsmából még bevárja a nőt, majd már egyáltalán nem mosolyogva elindul balra, egyenes, szinte keresztül gázolva a tömegen. ahogy vágja az utat néha megdörzsöli a halántékát és meggyorsítja a lélépteit, hátrafelé tekingetve.*
-Gyere sietnünk kell, mert úgy néz ki hogy valakik éppen át akarnak a napokban, de lehet hogy órákban jönni és nem hiszem hogy szeretnél velük találkozni. A mi világunk egyáltalán nem biztonságos, ha morkálokról van szó. Szóval ha nem üzletelni akarsz velük és nem vagy vagyonos, akkor inkább kerüld el őket. Csak egy jó tanács.. Na siessünk, ide be.
*Fogja meg a nő kezét és rántja be egy kapu aljba.
Azonnal elnyeli őket a mély sötétség, majd gyomorforgató élményben lehet része. Az első utazásnál mindig ez van.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Diana Richter on Pént. Jan. 25, 2013 3:44 am

[Diana - Capriuno kereskedő város]

*Diana egykellemes beszélgetős, ismerkedős sétára számított, így eléggé meglepődött mikor a nő komolyra fordulta arccal sietni kezd..ráadásul olyan dolgokról kezd el magyarázni ami nem igazán tiszta neki..*
-Sietni?? miért? és kik azok a morkálok?? nem igazán értelek.*
Alig ér a mondata végére mikor a nő berántja egy kapun ahol az orráig sem lát majd érzi, hogy a gyomra kicsit felkeveredik nem kellemes neki ez az utazósdi.*
avatar
Diana Richter
1. szint

Hozzászólások száma : 11
Join date : 2012. Dec. 16.
Age : 22
Tartózkodási hely : Székesfehérvár

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Szomb. Feb. 09, 2013 5:23 am

Előzmény

*Kicsit megdörzsöli a hasát, ahogy kilép a túloldalon, hisz összesen ha egyszer utazott ezzel a módszerrel, még apja mellett. Na de majd hozzászokik a felkavaró élményhez, addig is egy cigi mindent megold, ugyebár.*
-Tényleg.. mi lett a fémpofával?
*Vágja zsebre a kis kavicsokat és teszi a táskába az impet a hatodik rémült járókelő láttán.*
-De hülye vidék ez.. mit hüledeznek egy kis vakarék miatt?
*Bár az is lehet hogy Nair és Richárd külleme okozza az enyhe pánik hangulatot, na de az meg aztán végképp nem izgatja.*
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Astoroth Onis on Kedd Feb. 12, 2013 10:08 am

*Az utazás még mind a mai napig nem lett kellemesebb. Pedig emlékszik még valami agyaras, vörös bőrű tagra, aki fennhangon emlegette, hogy ha megteszik új kormányzónak gondja lesz arról, hogy a Kapukon való átkelést biztonságosabbá és kellemesebbé tegye. Amihez persze rengeteg anyagi támogatásra lenne szüksége. De ez már csak ilyen dolog. Viszont fémpofa? Picit elgondolkozik, aztán eszébe jut az illető.*
-Jah, Salvius, ugye? Nos, fogalmam sincs. Lehet megölette magát, mikor mágusok után kutatott a kis expedíciójához. Vagy talált helyettünk utánpótlást és már rég csatlakozott a barátaihoz a túloldalon. Vagy a két oldal között, ha már élőholtakról van szó. Egy szó, mint száz, eltűnt.
*Ami azt jelenti, hogy új lehetőségek után kell néznie, ha gyorsan szeretne nagy hatalomhoz és befolyáshoz jutni.*
-Mindenesetre ráér még, hogy a felkutatásával foglalkozzak.
*Sugdolózás, piszmogás, mutogatás. Szokásos emberi viselkedés, ha valami szokatlant látnak.*
-Igen kevés helyen szeretik a démonokat. Vagy azok leszármazottait. Addig örülj, amíg nem emlegetik a máglya szót és kezdenek vasvilla után kotorászni.
avatar
Astoroth Onis
2. szint

Hozzászólások száma : 97
Join date : 2012. Dec. 25.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Szer. Feb. 13, 2013 12:05 am

-Na az lehet, akkor majd utána érdeklődök ha haza értünk. egyébként minek is jöttünk ide?
*néz körbe és húzza vissza a kaffogó impet, kinek még annyira sem tetszik, vagy inkább túlzottan is az itteni légkör. Úgy néz ki jó sok bűn lehet ezekben az emberekben, a ennyire kap rájuk. Még szerencse hogy evett eleget, különben nem lehetne bírni vele.*
-Mi a rozsdás csavar az a vasvilla? Meg akarnának enni minket?
*Biztos elkerülte a figyelmét a könyvben a helyi szokások című fejezet, de akkor is furcsa egy szokás hogy démonokat esznek.*
-Na merre az arra, kedves Richárd?
*Nem, erről nem fog leszokni.*
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Astoroth Onis on Pént. Feb. 15, 2013 12:12 am

*Megcsóválja a fejét, bár Nairét szívesebben csóválná, mert úgy tűnik kétszer kell elmondani neki mindent. Azért csak tűnik, mert nem biztos, hogy mondta neki, de ez most lényegtelen.*
-Mint már mondtam, egy újabb alkalmazottért jöttünk ide, akinek rögeszméje, hogy disznaggá váljon és éppen valamiféle szellemekkel akar megküzdeni, vagy elűzni őket. A hóbortja nem igazán érdekel, viszont ért a gépészethez. Mivel az a barom pedig elfelejtette, hogy munka lenne, így utána kellett jönnöm. Különben ki tudja mennyi ideig téblábolna itt és az én türelmem is véges.
*Talán annyira, hogy nincs is.*
-Vasvilla, tudod, amit jobbára széna, szalma lapátolására használnak lapát helyett. És ahogy elnézem, az itteni vasvillák legfeljebb fából készülhetnek.
*Érdekes, hogy az evéshez használt villák is olykor vasból készülnek, még sem vasvillák, ugyanakkor, a fából készült vasvillából nem lesz favilla. Kicsit elmélkedik ezen a mélyen szántó gondolaton, majd körbetekint.*
-Az első kocsmába, utcai verekedés színhelyére, kísértet járta erdőbe, bárhova, ahol egy disznagnak készülő dvergár megfordulhat.
avatar
Astoroth Onis
2. szint

Hozzászólások száma : 97
Join date : 2012. Dec. 25.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Pént. Feb. 15, 2013 12:39 am

*Dehogy mondta.. bár hogy mérges lesz tőle, lehet még párszor meg fogja kérdezni. Mert ugye bosszantani jó dolog, igaz most nem otthon vannak, ahol apuci meg fogja védeni a popóját, de hát azért egy ficsúrral csak el tudna bánni, vagy valamiben meg kell halni.*
-Húú a szellemeket is biztos be lehet fogni.
*Kapja a kezei közé a kis impet és szorongatja meg alaposan, mintegy a szeretete jelképeként, mit a vakarék nem díjaz és köpködni kezd, amerre lát. *
-Mik ki nem derülnek.. pedig olyan türelmes fajtának látszol.
*széna szalma.. igen, ezekről már hallott, de hát Acélban eléggé kevés a mező, meg a lábas állat, legalábbis az ép és egészséges, ami még nem gépzsírt eszik. Mindegy, tehát a vasvilla valami nagy és kemény szerkezet, ami ütlegelésre is alkalmas. Jó tudni.*
-te és mi van ha már a szellemekkel hadonászik?
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Astoroth Onis on Hétf. Feb. 18, 2013 1:46 am

*Kicsit felhúzza a szemöldökét a lány gyűjtő hóbortja hallatán.*
-Na de azt hittem, hogy nekromanta tanoncként ez neked nyilvánvaló tény. Ugyanakkor örülnék, ha nem lennél ennyire dekoncentrált. Kissé zaklató, hogy mindenféle tücsköt bogarat össze akarsz szedni.
*Igaz, hogy a cigaretta nem tücsök és a szellem sem kifejezetten bogár. Nem is érti, miért gondolkodik ilyen baromságokon. Valószínűleg jobb dolog, mint a tömegen filozofálni, amin áthaladnak.*
-Persze, hogy annak látszom. Elolvastam a Micimackó és a Tao-t.
*Aminek semmi, de semmi köze nem volt a Buddhizmushoz, mint kiderült. A tömegen egyébként roppant egyszerűen át tudnak jutni. Egyrészt, mert nem foglalkozik vele, hogy egyáltalán létezik, így ott sincs, akkor pedig könnyen átjut rajtuk. Másrészt és ez most talán lényegesebb, tényleg kicsit riasztónak hatnak az emberek számára. Talán a szarvakkal díszített fej. Esetleg a lány tüskés bokája. Ne adják az istenek, a kis házi kedvenc, ki nyálát csorgatja a rikácsoló csecsemők látványára.*
-Ha a szellemekkel hadonászik, akkor legalább hamarabb végzünk. Valószínűleg addig úgy sem tágít innen, míg el nem látja a bajukat, vagy pórul nem jár.
avatar
Astoroth Onis
2. szint

Hozzászólások száma : 97
Join date : 2012. Dec. 25.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Hétf. Feb. 18, 2013 4:54 am

-Nem nyilvánvaló, mert mi van ha kóbor lelkek.. akkor természetesen le lehet láncolni őket, de ha itt maradt puszta lélekdarabok, akkor amint dolgukat elvégezték, vagy azt amiért létrehozták őket, vagy akkor ha megakadályozzák benne őket, vagy ha elpusztítják, lekötni kívánják és még ezer ok miatt szertefoszolhatnak és visszatérhetnek eredeti gazdájukhoz, vagy a lélekhez ahonnan leszakadtak, vagy az energia körfogásba. Szóval nem nyilvánvaló és csak akkor szedem össze őket ha már halottak.
*Dobja hátra flegmán a haját és szlalomozik úgy hogy amikor ezen fennkölt pillanat megtörténik Richárd pont mögötte legyen és arcul csapja a szőke hajtömeg. Azt nem is érti hogy már megint micsoda marhaságokat hord ez itt össze, mert Nair csak otthoni könyveket olvasott, a földről csak a cigarettáját kapja, egyéb dolgokról nem tud és nem is akar.
Mikor nagyobb gondja akad az átkeléssel akkor meg inkább a fajtárs mögé kerül és követi az utat amit vágott magának. így talán egész hamar eljutnak az úti célig, minden esetre még ha egyelőre meggyújtatlanul is, de már a szájában lóg egy szál cigaretta.*
-Remekül hangzik.. amúgy se tetszetős ez a vidék nekem.
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Astoroth Onis on Szomb. Márc. 02, 2013 4:53 am

*Egy szellem ami nem halott. Ezen sem fog elgondolkodni, úgy döntött.*
-Ha te mondod. A lényegen nem változtat. Visszakergetjük őket a helyükre, felbérelem a dvergárt és távozunk, mielőtt ünnepelt hősök, vagy máglyára való démonok leszünk a falusiak szemében.
*Igaz, mindkettőből lehetne némi hasznot húzni, de elnézve a helyet, nem biztos, hogy megérné az idő és energia befektetést. A szőke hajtömeg meg csapkodhatja, ha egy fejjel magasabb alacsonyabb nála a nőstény, akkor jó ha a mellkasát éri. Ha ügyes, akkor pedig tényleg az arcát, aminek hatására kénytelen kisöpörni azt az arcából. Akkor sem fog megjegyzéseket tenni. Kisebb kérdezősködés, de még inkább megfigyelés után kiderül, hogy a faluban viszonylagos nyugalom van, már ami a kocsmákat illeti, így nem is időz túl sokat egyikben sem. Hanem a falu túlsó végén valami szedett-vedett figura vert fel egy tábort, ami megérzése szerint a keresett személy lesz. Egy röpke fél óra erőltetett menet után meg is érkeznek, hogy szemügyre vehessék a sátornak nevezhető valami előtt heverő, francia kulcsot szorongató részegen alvó dvergárt.*
-Khm...ő lesz az, attól tartok.
avatar
Astoroth Onis
2. szint

Hozzászólások száma : 97
Join date : 2012. Dec. 25.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Vas. Márc. 03, 2013 1:32 am

*Akkor torkon csapja, neki az is megfelel, főleg hogy utána már csak a tömeget kerülgeti, dohányzik és unottan mászkál Richárd után. Néha kicsit szórakozik az imppel, majd mikor meglátja a sátornak nem nevezhető lakhelyet, kissé elfintorodik.*
-Gratulálok az ízlésedhez.
*Vonja fel bal szemöldökét, majd hogy lesújtó véleménye még hatásosabb legyen haja is teljesen befeketül. Ledobva lába mellé a táskáját leül és előre mutat.*
-Na akkor hajrá szedd fel ezt az értékes cuccot, még a végén valaki előtted csap le rá.
*Kicsit az impet bő láncra ereszti had szaladgáljon, de egyebet nem tesz és semmi esetre sem megy közelebb az alvó dvergárhoz.*
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Astoroth Onis on Pént. Márc. 08, 2013 11:18 am

*Csóválja a fejét, miközben arrébb lökdös pár konzervet meg üres üveget a sétapálcájával.*
-Nem ízlés kérdése. Viszont ért a gépészethez és még nincs alkalmazva.
*Mert bizonyára vannak az előttük horkoló dvergárnál ügyesebbek is, csupán csak elhappolták már őket a munkaerő piacról, vagy részegen fetrengenek egy istenek háta mögötti helyen (már ha ez nem az), hogy a létezésükről már senki se tudjon biztosat.*
-Hisz pont ezért jöttünk.
*Amiben már kezd kételkedni. Közelebb érve, a szagokból ítélve az ürge akár halott is lehetne. Egyedül a horkolás na meg a pocak fel-le mozgása utal életjelekre.*
-Khm...helló? Üllőzúzó...Gunrig, ugye?
*Erre csupán csak egy baljóslatú morajlás a válasz. Meg kellett volna tanulnia bánni az elemekkel. Egy jól irányzott villámcsapás most jól jönne. Helyette marad a tiszta víz. Vagy legalábbis víz, de ez sem biztos. Mindenesetre valami víznek gyanúsítható folyadék van az egyik lábasban. Így hát rá is önti a...lényre.*

-He?!
*Üdvözli a két idegent felpattanva fekhelyéről, lerázva magáról egy kisebb halom lomot, hogy aztán a francia kulcsa után kezdjen el kaparászni.*
-Szemen szedett hazugság!!! Nem én engedtem ki a disznókat!
*Persze, erről a lábnyomok egész mást mondanak. Meg talán még Otília is a közelben van. Tipikusan az a ragaszkodó típus. Talán még kerekeket is rakott volna rá, jobb körülmények között.*
-Frászt akartok még tőlem?! Már a falun kívül vagyok.
*Morkálok. Mindenhol fontoskodnak. Bizonyára a falusiak bérelték őket, hogy messzebbre kergessék. Márpedig a következő kocsma úgy két napi járóföldre lehet. Problematikus lenne.*
avatar
Astoroth Onis
2. szint

Hozzászólások száma : 97
Join date : 2012. Dec. 25.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Nair Miarantia on Szomb. Márc. 09, 2013 1:54 am

*Na ez érdekes lesz. Lábait keresztbe rakja, állát megtámasztja tenyerében és vigyorogva nézi az előadást. Lábfejét mozgatva nézi a hüledező és ébredező valamit, majd mivel nem igazán történik semmi azonkívül, hogy hőbörög az egyik és locsol a másik. Hatalmasat ásítva kel fel és néz körül óvatosan a táborszerű akármiben. Jó gépész? Persze ha van éppen kedve dolgozni, de nem az ő gondja, nem az ő pénze. Richárd meg azt csinál amit akar.*
-Nem is értem miért nincs alkalmazva..
*Motyogja az orra alá, majd visszafordulva lenéz a mellette lévő másik lábosra.*
-Lehet kéne neki még egy adag víz.. szerű izé.*
avatar
Nair Miarantia
2. szint

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2011. Nov. 14.

Adatok
Faj:: Morkál
Kor:: Fiatal
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 08. Kapu - Zendera (felébredt)

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.