13. Kapu - Kupola (felébredt)

Go down

13. Kapu - Kupola (felébredt)

Témanyitás by I-Gazság on Vas. Nov. 13, 2011 11:18 am


Az első látvány ami a kapun átkelő utazót fogadja egy kisebb erdő és egy kis központ, leszálló pályák, na meg pár gőz zeppelin. Az egész helység egy apró, lebegő szigeten foglal helyet, Kupolától nagyjából egy órányi útra. Innen indulnak zeppelin járatok Post-Centrumba és onnan átszállással a többi kerületbe. A zeppelineken barátságos és kedvesen mosolygó rendfenntartó személyzet várja az utasokat. Szükség is van rá, hisz a légi jármű egyenesen a rettegett Perem felett röpül át a város felé. A kapu bezárul estére, mindkét oldalról. A Kupola felőli oldalát elit gárdisták őrzik, hogy a másik oldalon mi vár ilyenkor? Először talán rajtuk kéne túljutni. Találgatások mindennaposak arról, hogy vajon mi tarthatja a levegőben a szigetet. A legtöbben arra tippelnek, hogy a Kapu az oka, ami miatt lebeg és egy centit se mozdul évtizedek alatt.

Centrum

A kaputól egyenes úton és rendszeresen jár ide zeppelin. Kupola legbiztonságosabb negyede. Nevéből adódóan a város közepén foglal helyett, kör alakzatban. Centrumot folyamatos légi forgalom és emiatt köd jellemzi, amit a légtér felé haladva már szinte vágni lehet. Az utcák rendezettek és mondhatni tiszták, rengeteg fával, növénnyel és állatokkal, amik megszokták az emberek közelségét. Magas toronyházaktól kezdve egyszerű kis büfékig szinte minden megtalálható itt. Az oktatás és a bürokrácia központja is egyben.Utcák és sétányok:

A fényes és extravagáns sétáló utcáktól kezdve a nyirkos, penészes sikátorokig minden. Előbbi erősen a kör belseje felé található, míg utóbbival a kör pereme van tele, ahogy közeledünk a Kereskedő negyed határai felé. Az utcák mindig zajosak, még este is, a lakosságnak mindig van egy rétege aki az utcákat járja valamiért.Kereskedő negyed:
Neve ellenére, ennek a negyednek már nem futotta légijárművekre így csak pár gőzmozdony rója köreit körbe-körbe, hogy az egyik pontból a másikba szállítsa utasait. Telis tele van kétes alakokkal és nagyjából ugyan ekkora számú rendfentartó erővel, akik csodával határos módon szinte már szimbiózisban élnek együtt. Nehéz megmondani, hogy a törvény vagy a törvényen kívüliek közül ki az igazi ura a negyednek. Az utcák szigorúan fel vannak osztva a több helyi banda, az őrség és egyéb rendvédelmi csoportok között.Kantin:

A több tucat zug kocsma közül csak egynek sikerült eddig kinőnie magát, mégpedig a Kantinnak. Sikerét csupán annyival érdemelte ki, hogy amellett, hogy minden fajzatot és drogot megtűr falain belül, még a vendégek biztonságát is tudja biztosítani...több tucat fegyveressel, robotokkal és pár automata gépágyúval. Egyben sztriptízbár, étterem, söröző és elfekvő.Lakónegyed:

A legszegényebb negyed, ahol értelmes élőlények laknak Kupola falain belül. A házak jóformán roncsokból vannak összetákolva. A szerencsésebbeknek félig összedőlt romházakba sikerült elhelyezkedniük. Az utcákon szinte mindegy, hogy éjjel vagy nappal mászkál az utazó, szinte egyformán veszélyes. Különbséget csupán annyi tesz, hogy éjjel a lakosság lecserélődik a Perem negyedből átszivárgó lények kisebb csoportjára. A törvényes erők keze ide már csak nagyot nyújtózva ér el, minimális a létszámuk. Fegyveres erőket csupán az itt raktárakat fenntartó bűnbandák jelentenek.


Perem negyed:

Kupola talán legrettegettebb helye. Itt nem találsz üzleteket, vendéglátó egységeket, de még épeszű lakosokat sem nagyon. Gyilkosok, bűnözők és egyéb kétes alakok menekülnek ide leginkább a törvény szeme elől. Illetve azok akik a temetőben kívánják meglátogatni a rokonaikat, lévén ez Warg egyetlen temetője. A hibája csupán annyi, hogy a rokonok olykor nem hajlandóak nyugton feküdni a sírjukban. Megközelíteni teljes harci öltözékben érdemes, vagy fegyveres kísérettel, de a legjobb az, ha messziről elkerülöd. Amiért mégis sokan felkeresik az a rengeteg roncstelep és elhagyatott ház...ki tudja miféle kincseket rejthet egy kísértetváros.Nappal, átlépve a kapun, a váróteremben találkozhatnak a Keresők a még át nem érkezettekkel.
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.