Vízben élők

Go down

Vízben élők

Témanyitás by I-Gazság on Vas. Nov. 13, 2011 10:16 am

Vízlelkek


Hatalmas nagy viharok előjelzőjeként szokott nagyon ritkán megjelenni az óceánok kietlen részein, ahol se föld, se szikla nem létezik és ahol a madár se jár. Rémisztő külseje és mérte ellenére, eddig csak jót lehetett hallani róla, hisz az emberi lélek félelmei hívják elő. Szinte észrevehetetlen, ahogy a víz, formát ölt és a halálra ítélt hajót és annak utasait a hullámok fölé emelve a part felé viszi. Gyakran szerencsés áramlatnak, vagy isteni segítsek tarják csak. Nem lehet tudni hányan vannak, vagy épp hogy milyen szerveződésben élnek, hisz ha nem bújnak ki közegükből, láthatatlanok.Áradók


Fél értelmes faj, nem túl sok aktivitás mutatnak a fenti emberek felé. Általában a nagyobb tengerek és óceánok alján sodródnak a vízáramlattal. Polipszerű alsó testükkel irányítják a sodródás vonalát, plankton evők, mint a bálnák és nagyjából annyi ész szorult apró agyukba, mint az óriásoknak, még a méreteik megegyeznek. Tömegesen vándorolnak egyik helyről a másikra. Ők a vizek óriásai.

Reményadók


Az alvó nép köreiben sellőkként ismert lények, értelemmel bíró egyedei a vízi társadalomnak. Jó szándékú, általában segítőkész és a hiedelemmel ellentétben nem csak női egyedei vannak. Matriarchatikus társadalomban élnek, így a hímek pusztán vadásznak és védik az otthont, míg a nők járják a tengereket és óceánokat. Némely esetekben kifejezetten az öreg népet segítik.


Reményfosztók


Mint az embereknél, így ennél a népnél is megjelentek azok az egyedek, kik a sötét útra léptek. Testük deformálódott és a kézfej helyén karmokká váltak az ujjaik., uszonyaik végén pedig mérgező tüskék helyezkednek el. Ők is szoktak társulni a mágusokkal, csak éppen a nekromanták és egyéb sötét oldalon lévők veszik igénybe képességeiket.


Leviathan


Igen, a mítoszbeli, atlantiszi szörny. Kifejezetten agresszív és úgy néz ki hogy valamiféle telepatikus kommunikációra is képes a ragadozó halakkal, ezért mindig nagy mennyiségű cápaféle lény veszi körül. Bőre akár a rinocéroszé, fogai két sor tűhegyes pengék, uszonyai végén mérgező tüskék, és a mágus világ csak reménykedhet hogy nincsen neki párja, vagy nem szaporodó képes. Eddigi felmérések alapján, valamiféle mágikus mutáció útján hozták létre. Nagy valószínűséggel egy Reményfosztó és egy Áradó keresztezésével.
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.