Csatornák - KALAND TOPIC

Go down

Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Kedd Aug. 13, 2013 9:23 amSID MEDOKAR


02:12 a.m.


A megrendelők miért nem tudnak egy normális időpontot megadni a találkozásra? Például egy kellemes délutáni teázás egy kaszinóban közvetlen a vetkőző hölgyek társaságában? Vagy egy jó kártyaparti keretében? Kéne erről is egy etikettet bevezetni. Vagy egy könyvet írni! Hogyan szervezzünk csempésztalálkozókat! Tökéletes. Első pont, az idő.
Második, a hely…
Már legalább negyed órája körözöl a csatornában, jobb dolgod nem lévén kerülgetve a gyanús kis kupacokat melyet olykor-olykor rád kacsintanak. Patkányok, ilyen-olyan állatok, egy-két régi hordó. Ezer ilyet láttál már, a lassan elúszó kéz sem lep meg túlzottan. Nyilván ide rejtik a hullákat. Vagy az egyik krokodil elkapott egy munkást. Igazából annyira nem hat meg, vagy érdekel a téma hogy sokáig gondolkoznál rajta. Sokkal jobban bosszant, hogy még mindig nem jelent meg a megbízó. Igaz tetszetős volt a levél, főleg a mellé csúsztatott összeg de azért ez…  
Pár nappal ezelőtt egy boríték várt az asztalodon. Nem tudod hogyan jutottak be, a betörős nyomait nem vélted felfedezni a zárakon. Többszörös ellenőrzés, egy kis kutatás után, megbizonyosodva arról, hogy egyedül vagy a szobában, a boríték következett. Mágiát nem lehetett érezni rajta, nem mintha ez sokat jelentett volna, de kockáztattál. Mely utólag meg is érte. Talán… Egy rövid levelet, s egy bizalomgerjesztő összeget találtál a vaskos borítékban.
Hallottunk a szolgáltatásairól. Két nap múlva, két órakor várjuk a lyukban.
Már az összeg is arra utalt, hogy komolyak a szándékaik. Ki lenne olyan hülye, hogy ennyi pénzért hülyítse a másikat? Vagy… mást akartak volna?


A hozzászólást Morreina Lythatai' összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 23, 2013 6:33 am-kor.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Pént. Aug. 16, 2013 4:31 am

Jobb ötlete nem lévén elkezdte módszeresen átvizsgálni a csatornát. Minden lyukba benézett, minden résbe belepiszkált, minden, nem túl undorító kupacot megtúrt a kardjával, hátha egy csomag várja a kelleténél jobban elrejtve. Csak szétrebbenő patkányok, nedvesen csillogó rovarok hadát eredményezte az igyekezet, semmi mást. Kedélye egyre sötétebb lett, már a pokolba kívánta rejtélyes megbízóját. Itt turkál a mocsokban, mint egy koldus. A dögletes szagú félhomály a Perem legveszélyesebb sikátorait idézte és ez nem tett jót az idegállapotának. Bár egyébként is gyakran pislogott hátra a válla fölött, most érezte, ahogy a hiábavaló keresés közben egyre feszültebb lett. Történjen már valami, akármi! A következő szemétkupacba úgy döfte a kardját, mintha valami bűzös kis lényt szúrna agyon…
Fém csillant a szeme sarkában.
Fél pillanat alatt pördült meg, kardja védekezésre emelve, agyában teljes csend, készen bármire, de sehol senki. Se fegyverek, se páncél, se karmok, semmi. Mi csillant? Ahogy a majdnem sötétségbe meresztette a szemét, egy kis, szögletes formát látott közeledni. Egy apró, rézveretes ládikát sodort a szennyvíz, egyenesen felé. Vad örömöt érzett, de nem szűnt meg óvatos lenni. Miközben egy bottal kihalászta, másik keze a kardot markolta és szeme is az árnyakat kémlelte; hátha csak a figyelmét akarták elterelni. De sehonnan nem rontottak rá sötét szándékú gyilkosok, hogy kiontsák a belét. No jó, lássuk a ládát.
Anélkül, hogy hozzáért volna, alaposan szemrevételezte, titkos jeleket, rejtett kapcsolókat keresve. Semmi. Kívülről egy átlag ládika, amiben kereskedők, tehetősebb dámák pénzt vagy ékszereket szoktak tartani.
- Lássuk, mit hoztál nekem! – mormolta, miközben hátrébb lépett. Hiába csak egy ládika, vannak találékony lények, akik szeretik a kíváncsi pillantásokat kiröppenő nyilakkal vagy mágikus robbanással jutalmazni. Egy kis távolságtartás jót tesz az egészségnek. Pillanatnyi koncentrálás és az idő lelassult körülötte. Kardja hegyével a ládika teteje alá nyúlt készen arra, hogy azonnal ugorjon, lassan megemelte…
Semmi.
A mágia szertefoszlott, a szennyvíz újra normál ütemben csörgedezett és Sid csak nagyon nehezen fojtott vissza egy kiadós káromkodást. A ládika teljesen üres volt.
- Mi a fenét keresek én itt? – gondolta, egy különösen pofátlan patkányra meredve.
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 16, 2013 11:16 pm

A szemétben nem értél el jelentősebb eredményeket. Szóval a nagyok mégsem ide rejtik el titkos kincseiket. Ez azért valahol nagyon szomorú. Persze ehhez, s máshoz hasonló elmés és vicces gondolatok nem feltétlenül keringtek a fejedben. Inkább egy ismeretlen koncoltál fel sokadjára, válogatva a legjobb kínzási módszerek között amit eddig csak kipróbáltak.
Ekkor ütötte meg a füledet a kuncogás. Alig észrevehető, lassan kúszó, aljas kis nevetgélés ami valószínűleg irányodba szólt. A hang irányába pördülve, már készítve is a fegyvereidet, számítva a legrosszabbra, lépett elő az árnyak takarásából. Nem egyedül érkezett. Furcsa is lett volna ha egy ilyen helyen egyedül mászkál valaki. Igaz?  Egy lepretin volt az két dvergál társaságában, de már elsőre tudtad, ők nem sokat fognak beleszólni a történetbe. Fegyvereiket készenlétben tartva, az árkád alatt pihenve meg, félig a jótékony árnyak takarásában maradva, figyeltek árgus szemekkel. A kis gnóm pedig gondtalan, nyugodt léptekkel sétált eléd, megtartva a tisztességes két méteres távolságot. Ilyen körökben már csak így működnek ezek a dolgok.

- Volt valami a dobozban? – a dvergálok hangosan röhögtek a viccen, a lepretin csak tartotta azt az idióta vigyort mely még mindig nem tudott leolvadni róla. A lepretinek is belemásznak a piszkos ügyekbe. Eddig sem volt ez titok előtted, nagyon nem lepődtél meg. Agg kor, vicces ábrázat... Az ilyen szarháziak a legnagyobb bajkeverők. Nem a nagyoktól, a félelmetesnek tűnő alakoktól kell félni. Inkább ezektől a kis sunyi dögöktől akik álmodban támadnak le.

- Rendben... A viccet félretéve. Lenne egy kis munkánk a számodra.A hozzászólást Morreina Lythatai' összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 23, 2013 6:33 am-kor.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by I-Gazság on Pént. Aug. 16, 2013 11:16 pm

The member 'Morreina Lythatai'' has done the following action : Kocka dobás

'd10' : 8
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Csüt. Aug. 22, 2013 2:18 am

Elhangzott a varázsszó, a „munka”. Már régen megtanulta a saját kárán, hogy ilyenkor nagyon kell figyelni, így most is higgadtságot erőltetett magára. Bár biztos volt benne, nagy jót tenne a világgal, ha ezt a kis patkányt itt helyben miszlikbe vágná, mégis hüvelybe dugta a kardot és tartózkodó tisztelettel biccentett. A tréfamester dvergálokra csak kósza ellenőrző pillantást vesztegetett és csak magában küldött tetves disznókat a sírjukra legelni. „Az úr a pokolban is úr, hát még a csatornában. Főleg, ha kinéz egy kis fizetés. Még ha valószínűleg valami rohadt mocskos dologról lesz is most szó”, gondolta, de mondani csak ennyit mondott:
- Kíváncsian várom a részleteket.

(Ha a lepretin hirtelen, támadásra utaló mozdulatot tesz vagy a dvergálok közelebb jönnek, azonnal "Belső gyorsítással" menekül.)
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 23, 2013 6:48 am

A testőrök nem mozdultak senki sem akart rád támadni. Úgy látszik tényleg egy munkáról volt szó, még akkor is ha ilyen idiótákkal kellett üzletelned. Nem ez lett volna az első alkalom.
Az ostoba jellem és kinézet ellenére csillogott valami… különös fény az öreg szemeiben melyet elsőre nem tudtál megmondani, ám második pillantásra már hamar felfedezted. Fénytelen volt a tekintete. Hiányzott belőle az a fajta csillogás mely az élőlényekre igazán jellemző. Persze messzemenő következtetéseket ebből nem tudtál még levonni, mindenesetre furcsa volt. Lehetett valami narkotikum hatása, varázslat, vagy egy félresikerült kísérlet amely vegyi anyagokat is tartalmazott. A lepretinek esetében nem ez lenne az első eset. A testőrök felé pillantva, ellenőrizve az ő kondícióikat is, hasonló jelenséget fedeztél fel. Ők is használták volna? Egyáltalán beengedte volna a laborjába őket? Vagy egy olyan járvány dúl amiről neked egyelőre fogalmad sincs? A férfi ruházatát elnézve egyik nagyobb házhoz sem tartozott. A jobb vállvédjén azonban mintha lett volna egy fehér folt, mely nyilván arra utal, hogy nem a nem túl távoli múltban onnan valamit leszerkesztettek. Talán épp a házának a jele? Fegyvert nem vettél észre nála, persze ez nem jelenti azt hogy nem is lett volna. Túl magabiztos volt a vigyora ahhoz. Egyedül egy fekete dobozt szorongatott a kezében, igen kitartón, melyről sejthetted, a megbízásod tárgyát képezi majd.

- Csak egy kis apróság… Erre a kis dobozkára kéne vigyázni… Egy darabon. – emelte meg az említett tárgyat, így te is jobban szemügyre tudtad venni. Ha mozdultál volna érte akkor érzékelhetted, a testőrök a fegyvereikre tették a kezüket, ugrásra készen várva. Még nem adták át az árut. Csak távolról csodálhatod, a… Nézzük csak! Mi lenne ez? Egy fém kocka, nagyjából 15x15cm nagyságú, különösebb díszektől mentes, durva felületű tárgy. Lakatot, zárat nem látsz rajta, messziről nézve fogalmad sincs róla hogyan lehetne kinyitni. Ha ki lehet.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Pént. Aug. 23, 2013 12:07 pm

„Tehát legalább egy hadsereg keresi és bármikor felrobbanhat”, jutott eszébe azonnal az „apróság” szó hallatán. Nem szerette, ha munka közben a saját testi épségén felül egyébre is vigyáznia kellett. Ezen kívül más is zavarta, beszélgetés közben ugyanis a lepretin arcát figyelte. A szeme nem volt teljesen… normális. Egy friss hulla tekintetét jutatta eszébe, de nem volt ideje ezen töprengeni. Ha nem koncentrál, még belőle lehet friss hulla ezen a baljós helyen. A látható azonosító jelek hiányának sem örült, de nem is nagyon számított másra. Aki egy csatornában akar találkozni, nyilván nem szeretné, hogy utánanézzenek. Tehát a megbízóról nem lesz információ. A dobozt igyekezett alaposan szemügyre venni, de semmi olyasmit nem talált, amiből következtetéseket lehetne levonni.

- Mit jelent az „egy darabon”? Vinni kell valahova? – kérdezte és nagyon figyelt a válaszra (amit ha megkapott, tovább kérdezett.)

- Vigyázni kell rá… ez pontosan mit jelent? Meg akarják szerezni, vagy a dobozka maga jelent veszélyt?
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 30, 2013 7:30 pm

- hehe… milyen kíváncsi. Szeretjük a kíváncsi embereket. Ilyenkor látjuk hogy jól döntöttünk. – farkas vigyort öltött. Nem tudtad eldönteni, ez félelmetesebb vagy a tekintete? Az alapos, fürkésző, vájkáló pillantás mely a gyomrod közepéig hatol. Tanulmányozott és figyelt téged, megszámlálta talán a pislogásokat is. Rendben, ez mégiscsak túlzás volt. Akkor miért mozogtak, még a látszólagos hallgatások között is az ajkai? Rendben, rendben! Nem eszik olyan forrón a kását! Egy megbízó, remélhetőleg hamar megszabadulhatsz tőle, s a kis dobozkáját is megőrzöd. Lehet nincs is benne olyan fontos dolog. Vagy legalábbis reméled. Ha egy őrült milliomos lenne aki csak egy játékot játszik talán könnyebb dolgod lenne. Nem mintha erre túl sok esélyt látnál.

- Addig, ameddig nem szólunk. Tudni fogod mikor kérjük vissza. Az idő… Az idő egy képlékeny dolog. A Mester azt mondta nem bízhatunk meg benne. Átver. Csak a tanításokra támaszkodhatunk melyek erőt adnak a sötét óra hajnalán. Mindegy merre viszed. Egy a fontos, Acélvárost ne hagyd el! Még csak egy méterre sem. Érzékenyek vagyunk a doboz biztonságára. – a második kérdésen egy darabig elmélázott. Vajon azért mert nem tudta elárulhat-e többet, vagy nem tudta eldönteni mi jelenthet rád nagyobb veszélyt? A csalafinta mosoly sok mindent jelenthetett. Mindenesetre jól megfontolta a következő szavait.

- Keresik. A hitetlenek. Nagyon rossz gyerekek. Olyanba ütötték bele a dolgukat ami nem tartozik rájuk. De nem kell aggódnod lelkem, ha rajtunk múlik akkor egyhamar nem akadnak a nyomodra. Maradj nyugton, vigyázz a dobozra, s állj készen amikor hívni fogunk. Egyszerű, nem igaz?
Ahogy ki tudtad venni a szavaiból egy vallási vitába keveredhettél. Acélváros és a vallások… Ez mindig egy érdekes kérdés volt. A dvergáloknál ott vannak a disznók, az egy biztos pont volt, de a többiek… S általában sem fektettek olyan nagy hangsúlyt erre. Ekkora lett volna a versengés az egyházak között? Vajon mit tartalmazhatott a dobozka amit semmiképp sem szereztek meg? Esetleg egy ereklye? Gyakran igen sok múlott a szent tárgyak birtoklásán. De a szó… hitetlenek. Hallottál egy új társulatról, szektáról, akik mostanság kezdték meg a hittérítést Acélváros berkein belül. Miképp is nevezik magukat… Fényhozók! Őket gyakran nevezik hitetleneknek. Esetleg előlük kéne rejtegetned a holmit? Őrült egy társaság, látszólag semmitől sem riadnak vissza. A szegénynegyedet meg is csapolták, azzal az ürüggyel, hogy isteneiknek kell áldozni. Biztos szeretnél szembe kerülni velük?  
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Pént. Szept. 13, 2013 10:35 pm

Kezdett egyre jobban elege lenni az egészből. A nedves árnyak, a bűz, a patkányok folyamatos motozása a szennyvíz fröcsögésének háttérzajával… A lepretin bizalmaskodó stílusa is idegesítette, az arcát figyelve pedig gyökeret vert benne a meggyőződés, hogy egy mániákus őrülttel van dolga. A lepretinek mind eszelősek, a különbség csak abban van, hogy ki mennyire közveszélyes, de ez a példány vele szemben az eddigi legrosszabbnak tűnt. Azon kapta magát, hogy minden apró mozdulatára a kardja felé kapna. Nagyon el akart már tűnni innen.

Ráadásul, ha jól értette, mostantól egy csapat vallási fanatikus fog vadászni rá. Ahány vallás, annyiféle szent meggyőződés és tökéletes kifogás a gyilkolásra és a szexre. Persze ezek időnként rájönnek, hogy rajtuk kívül más vallásnak nincs létjogosultsága és a szent tárgyak mellett hirtelen előkerülnek a fegyverek. Ha egy ilyen helyzetbe kerül az ember, nem érdemes azon gondolkozni, kinek van igaza, melyik fél a kisebb gazember. Egyszerűen félre kell állni, hadd őrjöngjön a sok megvilágosult, a lényeg, hogy ne legyünk az útjukban. Most meg bele a közepébe… A józan ész és az óvatosság elemi szabályainak esztelen félresöprése. Csak egy dolog van, amiért egy túlélésre szakosodott zsoldos hajlandó az ilyesmire.

- Egyszerűnek tűnik, ugyanakkor veszélyesnek is. Úgyhogy beszéljünk a fizetségről!
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Csüt. Okt. 10, 2013 2:33 am

Ha még csak a patkányok zizegnének a zavarosban, de ott van valami más is, ami sokkal nagyobb és egyre közelebb kúszik, valami szemétkupac képében. Ha jobban odafigyelsz láthatod, hogy ezek a kupacok is sokan vannak és lassan szép kört kezdenek el alkotni körülöttetek. A dvergárok már fészkelődni látszódtak, de a lepretin mit sem változott, ha nem számítjuk hogy vigyora a homlokáig kúszott és hatalmas elánnal csapta össze kezét, majd még kurjantott is hozzá.
-Na hát ezt mondom én csíziónak, az olajos ripet ette anyacsavarját nekijje, van a kölyökben kurázsi és gázolaj!
Ha lehetősége támad még közelebb lép és vigyorogva csapkodná meg a karodat, mintegy amolyan baráti, végre megjött az eszed, jelzéssel.
-Fizetség, fizetség. Mondj egy összeget édes fijam és lásd megegyezhetsz könnyen velünk. Ne szégyenlősködj, csak bökd ki ami kéne, de aztán lassan csikorogjunk távolabb, mert estebéd lesz a bendőnkből.
Nem mutatja jelét, hogy bármennyire is izgatná a közeledő kupacok létem pusztán elindul szépen lassan egy irányba, természetesen csak akkor ha a megbízottjának készülő is menne már. A dvergárok viszont már erősen markolásszák fegyverüket és izzítják a fémalkatrészeket magukon.

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Vas. Okt. 13, 2013 1:21 am

Ahogy a lepretin közelebb lépett, Sid ráérősen, amolyan "azért ne essünk túlzásokba" gesztussal a kardja markolatára tette a kezét. A dicséretektől kissé a hideg futkosott a hátán, mint ahogy a csendben kúszó árnyaktól is, bár ez utóbbiak kevésbé izgatták. Már megtanulta, hogy az árnyaktól mire lehet számítani, az őrült lepretinek viszont... nos, őrültek. Mindenesetre mondott egy összeget, amiből házat lehetne venni egy nyugisabb környéken. Ha a megbízó sokallaná, vállat vonva annyit mond:
- Az életemet teszem kockára, az meg ennél sokkal többet ér. De magából ennyi pénzt nézek ki.

A továbbállás ötletére csak helyeselni tudott, így ha sikerült megegyezni, amerről jött, arra távozik, szemét a sötét kis halmokon, kezét kardja markolatán tartva, mindenre felkészülten.

Ha a lepretinnek még volt mondanivalója és/vagy a kis kupacok pár méternél közelebb értek, Sid kicsit hátralép, hogy a testőrök ne vegyék támadásnak és kardot húz, úgy hallgatja végig a megbízót.
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Okt. 28, 2013 12:46 am

Nem zavartatja magát a lepretin, hogy Sid a kardját markolássza, amíg a háta mögött van a két dvergár, akikből az egyik valami sípoló hangot kiadva magából lép rá a felé túl gyorsan közeledő szemétkupacra és ami el is nyeli a lábát, majd lassan ráfolyik egész testére, hogy a többiekkel szövetkezve alkossanak szemétkupacot a hadokozón. A másik testőr körülöttük mászkálva néha oda-oda csap, de leginkább a pánik látszik az arcán és nem az elszántság. A lepretin egy kicsit lelassít és hátranézve megvonja a vállát.
-Ne is törődj velük, pótolható alkatrészek. Na de a pénzed meglesz fijam, ezen ne agyalj sokat, mert káros az egészségedre nézve. Naponta elküldöm hozzád a pénz egy részét, a munka végeztére meglesz az összeg, ha a doboz csukva marad és a te tulajdonodban. Mondom csukva, ne nyisd ki, mert ez is olyan, mint a gondolkodás.
Majd útjára ereszti a harcost és a csikorogva pöfögő kupac felé fordulva húzza el a száját, még hallod amint a másikhoz fordulva berzenkedik.
-Pánik fijam, mit csinál már megint  a testvéred ott a zsermetinekkel? Nem evett ma eleget?
-Pech tesó mindig éhes.
Hallatszik a válasz, miből kiveheted, hogy a lepretin nem igazán félti a tartozékait a kupacoktól, inkább csak időhúzásnak találja a birkózást.

Ha megnézed a dobozt alaposabban, akkor egy nagyon is bonyolult zárszerkezetet találsz rajta, több vasalást, mint egy kincsesládán és egy aprócsak vésett feliratot az alján. "Astoroth vegyeskereskedés, vásároljon nálunk továbbra is."

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Sid Medokar on Kedd Okt. 29, 2013 11:23 am

Világos volt, hogy a beszélgetésnek vége, így Sid karddal a kezében hátrált pár métert, majd a sunyi kis kupacokra nagyon figyelve, azokat nagy ívben kikerülve arra távozott, amerről érkezett. Bár a felszíni éjszaka is veszélyes terep volt, mégis megkönnyebbült, ahogy visszatért a friss levegőre.  A csatornából kimászva nem azonnal arrafelé vette az irányt, amerre a szobát bérelte attól a lószagú fogadóstól, a Lakónegyed és a Nyomornegyed peremén, hanem girbegurba, zegzugos utakon végigsietve, sikátorok sötét sarkaiba bekuporodva és hátrafelé figyelve, maga mögött üvegcserepeket elszórva bizonyosodott meg arról, hogy senki nem követi.

Miután megbizonyosodott róla, hogy senki nem érdeklődik iránta és úti célja után, végül a fogadóhoz sietett. Szerencsére az emeleti ablakból lelógatott kötél ugyanott volt, ahol hagyta, hiába, tudta, mit csinál, mikor nem az utcafrontra kérte a szobáját. Így észrevétlenül tudott ellógni és visszatérni is. Ahogy az önjelölt betörő is, aki távolléte alatt apróra szétszedte és átkutatta a szobát, de annyi baj legyen, a tanulópénzt a fogadós fizette, gyertyákban és párnákban. Miközben a kardjától egy pillanatra sem távolodott el fél méternél messzebb, lemosta a csatorna mocskát ruhájáról és csizmájáról. Ezután a kis dobozt a bejárattal szemben egy kis asztalkára helyezte, ügyelve arra, hogy jól látható legyen, majd az ajtó mögött egy valahogy ottfelejtett párna és a köpenye segítségével megágyazott magának és karddal a kézben aludt reggelig.

Reggel többé-kevésbé kipihenve úgy döntött, megvizsgálja a dobozt. Az látszott, hogy a véletlen kinyitástól nem kell tartania, a zárszerkezet valószínűleg komoly mérnöki teljesítmény volt, amibe lehet, hogy egy elmés csapda is belefért arra az esetre, ha valaki sokkal erősebbnek érezné magát, mint amilyen okosnak. Sid-et nem különösebben érdekelte a tartalom, sokkal inkább eszelős megbízója szavai izgatták. „Naponta elküldöm hozzád a pénz egy részét…”, ezt mondta, meg azt is, hogy „Mindegy, merre viszed…” Tehát a doboz követhető, ami jelentheti azt is, hogy azok, akik meg akarják szerezni, máris tudják, hol keressék. Töprengéséből egy ablakon berepülő csomag fémes csattanára riasztotta föl, de karddal a kézben átvetődni a szobán igazán kár volt, a zacskóban csak pénz volt. Megjött az első részlet a megbízótól. A fizetésre nem lesz panasz, az látszott. Meg az is, hogy gyanúja beigazolódott, a doboz holléte ismert.
- Izgalmas napok elé nézek -, motyogta, a dobozt forgatva. Figyelmét nem kerülte el az apró véset. Szóval Astaroth vegyeskereskedés. Egy kis tudakozódás nem árthat, legalább a dobozról derüljön ki valami, ami segít az elrejtésében. Ha már itt tartunk, egy másik szoba sem ártana, hiszen úgy tűnt, hogy huzamosabb ideig ebben a füstszagú városban kénytelen tartózkodni. Legalább a szállásnak ne legyen istállószaga!

Így hát Sid eltette a pénzt, száraz húst reggelizett valami hamuízű pékáruval, fizette a számlát és a nagyobbik, rejtve hordott erszényében érezve az előleg barátságos súlyát, a Kaszinó Kerület felé vette az irányt, hogy valami kényelmes és biztonságos szállást kerítsen.


A hozzászólást Sid Medokar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Nov. 11, 2013 6:40 am-kor.
avatar
Sid Medokar
1. szint

Hozzászólások száma : 46
Join date : 2013. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Nov. 11, 2013 3:13 am


_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Csatornák - KALAND TOPIC

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.