Üvegház - KALAND TOPIC

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Kedd Aug. 13, 2013 9:20 amAIYANA


06:23Érzékeidet már-már teljesen eltompítja a virágillat melyet a kis köves út elején is lehetett érezni. Acélváros mocskos rengetegében ez az egyetlen hely ahol nyugalmat találhat az ember. Szeretted volna újra érezni a természet közelségét, kicsit kiszabadulni a káoszból. Tudtad, itt biztosan egyedül lehetsz.
A városi mendemondák szerint egykor egy lepretin mester építette az üvegházat melyet a városnak szánta. Ám a rossz nyelvek szerint nem csak egy nagylelkű ajándék volt az öregtől. Sokan úgy vélték furcsa, tiltott-titkos kísérleteket folytatott az üvegház alatt, morkálokat megszégyenítő kegyetlenséggel szedve áldozatait az éjszakában. Elkapta volna egy démon, mely lelkét megfertőzte? Vagy csak haragosai költötték a rémmeséket? Annyit sikerült elérniük, hogy az öreget börtönbe zárják, s az üvegházat elkerüljék. Te sem a hivatalos úton érkeztél meg. A többi városi vagányhoz, unatkozó kölykökhöz méltón az egyik meglazult fémdeszka repedései között kúsztál be. Nem igazán hiszel ezekben a mesékben, úgy hiszed ha valaki, hát te megéreznéd ha lenne ott valami gonosz. Ráadásul a tigrised sem rettent meg. Az állatok pedig megérzik a nem evilági entitásokat. Igaz? Játékos mód elterülve a fűben, tappancsaival kiscica módjára pofozgatva az egyik bokor kiálló ágait, felszabadultan élvezi a kert nyugalmat. Legfeljebb amiatt aggódhatsz, hogy belefekszik egy eldobott szerszámba vagy régi használati tárgyba. Kísérteties jellege miatt nem járnak sokan erre, de az évek rajta hagyták a nyomukat a területen. A megvadult természet mely teret hódított magának, s mit csak a szemetelő városiak ostobasága szennyezett be.
Már csak azt kell eldönteni, hogy mi lesz a következő lépés.


A hozzászólást Morreina Lythatai' összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 23, 2013 5:55 am-kor.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Kedd Aug. 13, 2013 12:22 pm

Virág. Édes virág. Mint a csíkos kis méheket, úgy bolondítja őt is magába a megnyerő illat felhő. Úgy tartja a mondás, hogy a mennyország, a földnek csak egy darabkája. Csacska, talán túlzottan gyermeteg is az érzés, de mégis úgy hiszi, beléphetett a paradicsomba. De az a monda… Lily ugyan gondolkodni kezd, de megbolondítják őt az illatok, és a monda, más módon játszik az ő elméjében. Az öreg. Az ő számára az az öreg, olyanná válik, mint a jó gyerekeknek a mikulás. Szinte érzi is a szájában a zokniból kivett édes, zamatos csokoládé ízét. Lehunyja a szemeit, nagyot sóhajtva, magába szívja a tiszta levegőt. Valahol a szíve mélyén ide kívánja maga mellé a kis barátját, hogy összebújhassanak és érezhessék egymás melegét, szívverését. És Lily ugyan álombeli legendák és csodálatok csónakjában heverve úszik a tavon, de a ragadozó már ébred. Aiyana láncai engedni látszanak. A démoni nőszemély ajkára mosoly húzódik. Éhező, érzelmi vágyódás. Ó a mondás. Csodás. Még. Tovább. Csak bírd még egy kicsit. Most! Most jó! Kajtat a káosz, az érzelem mentes testi kalandok, a kínzás és a szaggatás után. Kiöregedett már a fószer, de még mindig tudja, hol van az a pont, hogyan kell elcsábítani, és elfenekelni a rossz kislányokat. Vér. Szinte érzi a szagát, érzi, ahogy izgató, forró cseppekben csorognak a testén. Lángtengerként járta át a gyűlölet és a csodálat a másik felét. Önző, bitorló módon elragadta a gondolkodás, és az óvatosság képességét Lilytől. Élvezte, ahogy a másik fele is sebezhetővé vált. Vágyódott arra, hogy Lily megtudja, milyen érzés az, amikor valakit leláncolnak, és elfelednek. Csak az az átkozott macska ne volna. Alakuljon át kiscicává. Pofozza csak azt az ágat. Legyen csak távol. Ez az. Had mardossa át Lily elméjét a gondolat, hogy már neki sem kell. Nem! Ne gyere vissza. De az Aiyana által gyűlölt „nyivogó szőrkupac” nekidörgölőzött a lánynak, és finom nyalintásokkal ébresztgetni kezdte. Dorombolt is neki. Csábítgatni kezdte a lustán ásítozó lányt a felkelésre, és a rájuk hagyott mesebeli hely felfedezésére. Lily tétován felkelt, kicsit leporolta magáról a rá hullott szirmokat, megcirógatta Lou füleit, aztán lassan bár, de engedni kezdett a hívásnak. Vágyott a felfedezésre, a kalandra. Nem hitt az irigy városiak pletykájának. Ez a paradicsom. És pont.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 16, 2013 11:19 pm

Hideg szellő cirógatja a bőröd. Elszakadtál a valóságtól mely talán a földön tartott volna. A lehetőségek tárháza… Végtelen! Már csak azt kell eldöntened merre is indulsz el! (térkép)

[ A jobb oldalon elhelyezkedő kis téglalap jelöli azt ahol bejöttetek, a kis kör te lennél. Az ötszög az üvegház. ]
A koszos szmog fölött a szél egy új jelet rajzol. Gyenge a természet, Acélváros bűnös lelkei megfojtották egykoron. A szellemek azonban, kik még vigyáznának a gyermekeikre, üzennek. Te látod ezeket a képeket ám nem tudod eldönteni milyen üzenetet hordozhatnak magukban. Suttogás, vagy csak ő lenne az, a lelkedben élő másik lény? Őt jól ismered, nem lehet. Vagy ez egy trükk lenne melyet az újvilág hozott ki belőle? Kétségek támadhatnak a lelkedben, bár lehet sosem csaladkoznál benne. Hiszen ő… Ő nem lenne olyan. Vajon kiről beszélhet, ki beszélhet? Ők?
Sötét csuklyás alakok lepik el éjjelente a várost. Láttad őket, mindenki látta. Áldozatra lesnek, elrabolják a tehetetleneket. A dvergálok valamiért még nem mozdultak meg, talán nem mérték fel a helyzet komolyságát, vagy csak az egyik kaszinó rejtett termébe szorultak, ki tudja. Úgy érzed, róluk szólnak a figyelmeztetések. Valamit mondani akarnak neked. Talán egy intés lenne? Mit tehetnél te ellenük? Érzed magadban az erőt?
Gondolataid közepette Lou zavar meg. Egy ponton megtorpanva, fülét hegyezve áll s a távolba mered. Te nem hallottál semmit sem, de ez még nem jelenti azt, hogy nem lenne ott semmi sem. Ahogy meg tudod állapítani nem feszült, ám ez a merevség meglepő. Mint akit megbabonáztak, vagy épp szellemet látott. A kert túlvége felé néz, [ 1 ], de te nem látsz sok mindent. Egy-két régi fém mered a távolba, talán egy vonat darabjai? S persze a természet mely elhatalmasodott.


A hozzászólást Morreina Lythatai' összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Aug. 23, 2013 5:55 am-kor.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Szomb. Aug. 17, 2013 1:14 am

Libabőrössé vált. Kicsit vacog, és gondolatban átkozódik a bolondságán, hogy nem hozott magával a biztonság kedvéért semmit sem. ~Tévedtem. Nagyot tévedtem.~ suttogja magának. Ekkor mozdul meg a szél. Felsikkant és erősebben szorongatja magát, erősödik a remegés, végül térdre esik, aztán oldalra dől és értelmetlenül dudorászik, mint aki teljesen megkattant. Megint gyengül a lánc, bár teljesen még mindig nem szakadt el, de engedi Aiyanát is látni. Kinyílt hát a sötétebb énje szeme. Először az égre festett képeket nézi. Megbűvölt, elég széles mosoly ül tőle az arcán, aztán megrántja a bal kezét, amin a lazult lánc is részben ott van. Lily ekkor egy csattanó pofont érez magán, felül, és megfogja az arcát. Zavartan pislog, ez mi volt? Nem látott senkit. Felnéz most már ő is az égre, aztán lehunyja a szemét. ~Mit mond neked?~ Kérdezi a másik fele, hiszen még nem aludt vissza. Ha már felébresztették a hangok, akkor őriznie kell azt a tehetetlen kislányt. ~Valami… valami történni fog.~ Válaszol Lily Aiyanának akiről igazából még nem tudja, hogy kicsoda, de mivel ő mindig válaszolt a gondolataira, biztos egy fantáziált barátnő. De hát az sokaknak van, ezzel nem kell pszichológushoz menni. Aztán ahogy született a beszélgetés, meg is hal. Aiyana nem válaszol. Bár, ha valaki meglátná Lily szemeit, biztos megdöbbenne. Az egyik tiszta, mint a kék ég, a másik olyan színben ragyog, akár a pokol tüze. Olvassák a jeleket. Mivel Aiyana is feltűnt egy hangyányit, Lily elkezdi érteni, mit suttognak neki a védő szellemek, és mik várhatnak őrá. Elgondolkodva, figyelmetlenül sétál előre, és a nagy figyelmetlenség miatt nekiütközik a megtorpant Lounak. Kicsit zavartan megrázza a fejét, bocsánatkérés képpen suttog felé, aztán elnéz arra, amerre a tigris figyel.

-Lou, itt történt valami. Segítenünk kell nekik.
Súgja a tigris felé, mert a hangokat, és a fém maradványokat ő úgy reprezentálja magában mintha nem is olyan nagy rég lett volna itt egy vonat baleset és segíteni kell a szerencsétlen áldozatokon. Azonban nem várja meg a tigrise reakcióját a kijelentésére, ha kell, akkor egyedül, de ő bizony útnak indul arra felé, amerre elnéztek. Aiyana sem tűnt el, a jelenléte még félig meddig látható, de nem szól egyetlen hangot sem, és a gondolatait sem sejteti semmi.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 23, 2013 6:51 am

~ Ostoba, ostoba, ostoba… ~ - különös hangokat kapott fel a szél. A múltból érkeztek volna ezek a különös melódiák? Óvatosan, bátran ám mégis bátortalan teszed meg az első lépéseket Lou oldalán. Az állat természetesen hűen követi minden egyes mozdulatod. Vajon ő mit mondana ha megszólalhatna? Vigyázz, ne menj arra? Vagy épp örül az új játszótérnek? A fű már-már teljesen elfed, olyan mintha egy dzsungelben járnál. Felfedező lettél a bűnös városban.
Az árnyak elhatalmasodnak. A „baleset” amit beteg elméd vizualizált egyszerre csak életre kél. Mintha egyszerre csak visszapörgették volna az élet nagy filmjét, egy gyors visszajátszást mutatva mindenről, egy múltbéli tájra tévedtél. Olyan mintha egy állomáson lettél volna. Ám lehetséges volna mindez? A város közepén egy megálló? Bár Acélvárosról beszélünk, így hát mi nem lehetne valóságos? Rajtad a kornak megfelelő ruha, Lou-n medig egy igen elegáns nyakörv. Nemesek lettetek volna hirtelen? Ez mégsem lehet a múlt. Mármint a valóságos múlt. Mit keresnének táncoló pingvinek az égen? És jobb oldalt az a csokiszökőkút sem teljesen normális. Miközben kirajzolódik előtted a kép, mely már szinte bizonyosan a saját elméd képeinek a kivetítése, csokimázzal bevont álmaid netovábbja. Vidáman sétálsz, vagy megrettensz? Próbálod kideríteni mi is történik? Bármily érzések is keverednek kis lelkedben, az álmot, az negédes illúziót egy idegen alak rontja meg. Látszólag ő is csak egy furcsa alakja volt a díszletnek, mégis valahogy kirótt az egészből. Nem tudtad volna megmondani miért. Nem teketóriázott, téged keresett. Megszegve az illemet, az etikett jól ismert szabályait, szemtelen közelségben állva meg előtted, pillantott le rád. Ekkor láthattad meg miért olyan különös. A szemei össze voltak varrva. Ajkadra fagyott a sikoly, a megdöbbenés. Megdöbbentél? Féltél? Ez csak te tudhatod. Vagy szeretnéd szóra bírni?
Amikor már szólásra nyílnának az ajkaid ő megmozdul. Mutatóujját a szádra teszi, s jobb kezét felemelve megváltoztatja a tájat. A kedves, olykor bolondos figurák porrá lesznek, üvöltő sivárságba temetkezik a szín. Egyedül a… Már épp kirajzolódott volna előtted a pontos kép amikor egy hirtelen jött fájdalom kizökkent a csalóka árnyak tündérbirodalmából. Lou fekszik rajtad, macskát a fejeden nyugtatva. Mégis, mi…? Nem szokott így viselkedni, még puszta játékosságból sem. Mi történhetett? Pontosabban… Veled mi történt? A roncstemető közepén térsz magadhoz, körülötted Acélváros letűnt büszkeségei, de jól nem tudsz körülnézni hiszen az állat fölötted tanyázik,s látszólag esze ágában sincs megmozdulni.

Kapsz egy dobást észlelésre.
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by I-Gazság on Pént. Aug. 23, 2013 6:51 am

The member 'Morreina Lythatai'' has done the following action : Kocka dobás

'd10' : 7
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Vas. Aug. 25, 2013 12:49 am

Ahogy meghallja a hangokat, újra elbizonytalanodik. Megtorpan, és a két kezét a füleire szorítja, előre hajtja a fejét és könnyezni kezd. ~Ostoba… ostoba…~ Aiyana is ismételgeti a szavakat Lily fejében, rosszindulatú, és mégis olyan vidám ő ott bent. Élvezi azt, ahogyan a lány szenved. Végül egy pár percnyi reszkető sírás-rívás után, Lily fájdalmasan felkiált, leengedi maga mellé a kezeit és annyit kiált vissza:
-Nem vagyok Ostoba!
Hangos. Merészen hangos kiáltás. Aiyana haragossá is válik tőle. ~Feleslegesen keresi a feltűnést ez buta liba~ gondolja magában. Már épp készül magára hagyni, de rájön, hogy azzal a saját életét is veszélybe sodorja. Meglapul. Változott a környezet. Aiyana nem szól, engedi a csacska angyalkát lubickolni a csoki medencében, de valami nem szimpatikus neki. Ez valami más. De Lily nem érzi a negatív oldalt, csak a másik színdarabból ide tévedt színész szúr szemet neki. Követi a kérését, nem szól. De amikor felemeli a fejét és változni látja a tájat, szívébe mártotta a pengéjét a fájdalom. Kicsit meg is tántorodik, majd Lou is felborítja, és nem bír mozdulni.
~Mi folyik itt? Ki volt ez? Miért átkozta el ezt a helyet? Miért nem látok semmit? Miért nem szállsz le rólam?~ Törnek elő a gondolatában ezek a kérdések, és bár nem szól, ha látni lehetne az arcát, minden rá lenne írva. Csak a lelke másik fele érzi magát kellemesen, a sötét kacaja még meg is hinti a sebet egy kis maró sóval.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Vas. Aug. 25, 2013 12:51 am

a dobás...
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by I-Gazság on Vas. Aug. 25, 2013 12:51 am

The member 'Aiyana' has done the following action : Kocka dobás

'd10' : 5
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Morreina Lythatai' on Pént. Aug. 30, 2013 7:29 pm

- Szerinted itt jó lesz?
- Miért ne lenne? – két idegen hang töri meg a hallgatás. Lou előlük rejtőzködött volna? Tőled tíz méterre lehetnek, a fű, s az állat biztos védelmet nyújt, így ha nem mozgolódsz akkor nem találnak rád egy hamar. A hangok alapján úgy véled két férfi beszélgethet. A zavartalan tónus arra enged következtetni hogy nem vettek még észre.
- Nem találják meg..?
- Ugyan! Nem jár erre senki sem. Lerakjuk ide, visszamegyünk, pár nap múlva pedig visszajövünk. Egyszerű, nem? A kutya sem gondol arra hogy idejönnénk. Csak az idióták másznak be erre a ki#& helyre.
- És ha eltűnik…?
- Akkor levágom a tökeid és kirakom a kocsma falára. Kussoljá és segítsé végre! Rohadtul elegem van a hisztizésedből. – valami hangosan puffant. A macska továbbra is lapult, csak a füle moccanása jelezte, figyel.
- Én akkor is hallottam valamit…
- Krig, hagyd abba! Elment egy kocsis, ennyi! Nincs itt SENKI! Esküszöm, rosszabb vagy mint egy ribanc… Azok legalább jobb dolgokra is tudják használni a szájukat. – az első durva volt és közönséges. A másodiknak szelídebb, aggodalmasabb volt a hangja. Fontos, tiltott ügybe jártak arra, melyről nem akarták, hogy mások idejekorán tudomást szerezzenek. De vajon… Mi lehetett az?
avatar
Morreina Lythatai'
1. szint

Hozzászólások száma : 19
Join date : 2013. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Szomb. Aug. 31, 2013 5:45 am

Zavartan, kérdésekkel telten fekszik a földön, amikor meghallja a hangokat. ~Hát még sem vagyok egyedül.~ Gondolja magában, de amikor megüti a fülét az egyik férfi válasza, amelyikben azt részletezi, hogy csak a hülyék másznak be ide, akkor megtörik benne az idilli kép, amit alkotott a helyről. Egyedül érzi magát, és valahol mélyen, önmagában kutat a segítő kéz után. Aiyana ugyan ott van, de nem mutatja magát. Még nem. Az egyiktől nem kell tartania, de a másik… az az aggodalmas példány még veszélyes lehet. Gyengéden bár, de visszafogja Lily lelkét és testét bármi fajta cselekvéstől. Rá talán meg a másik fél a veszélyes, de igazán ravasz csapda. Mindketten sebezhetővé lettek. Ha megmozdul, végük van. ~Mindjárt véget ér.~ súgja a lány fejébe, nehogy megmozduljon. És Lily nem is teszi. Csak fülel. Bár a kíváncsisága is felébredt. Vajon mit rejtettek el? Honnan szerezhették? És egyáltalán… mi ez az egész?
Ha Lou már leszállt róla, akkor mozdul el ő is, de nem viszi túlzásba. Csak felül. És kérdőn bámul a „semmibe”. Nem érti kik voltak ezek, és hogy mit kerestek itt. És Lou miért reagált így. Tud vajon valamit, amit ő, egyszerű kis ember, nem érezhetett? Lehet. Veszélyesek lettek volna? Biztosan. De hogyan ártottak volna neki, ha megtalálják, vagy ami fontosabb, miért? Elmentek egyáltalán? Értetlenül megdörzsöli a bal szemét, ami vörösen villan meg utána, és az is marad, bár ő ezt nem tudta, csak úgy érezte, hogy por ment bele. Óvatlan döntés Aiyanatól, hogy mások akár észre is vehetik a létezését, de fontosnak érzi. Lily túl könnyelmű, figyelmetlen és túl kedves. A semmiért is a vásárra vinné a bőrét. Ezt nem engedheti. Most nem. Lou talán kissé beleborzonghat a tudatba, hogy az apai örökség is kezd ébredezni, de mivel Lily mit sem sejt az egészről, így úgy se tudja meg, kinek ad még otthont a teste. És azt sem, hogy miért morcos a házi cica. Borulni látszik az a látszólagos egyensúly, amit az a bolond pap alkotott.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Csüt. Okt. 10, 2013 4:31 am

-Tudod Net nem kéne ennyire magabiztosnak lenned. A múltkor is majdnem kikaparta a szemed az a szerinted ártatlan, szelíd nőszemély.

-De csak majdnem! Ez a sebhely meg pont jól mutat rajtam. Ne szólj bele kis pólyás, tudok én vi....


A hangok szép lassan elhalnak, valami még nyikordul a távolból, persze a nagymacska csak akkor szállt le rólad, mikor a két alak már kisétált az üvegházból további civakodásuk kellős közepette. A környezet szemlátomást nem változott, csak az egyik bokor ágai vannak letörve és némileg kavarodott fel mögötte a por. a tigrised azonnal a távozási irányba indul meg, majd fülel egy darabig, de úgy néz ki ő is már megnyugodott, legalábbis nagyjából, mert  a farka csak nem akar lemondani arról a szokásáról, hogy ide-oda ugráljon, ezzel tovább püfölve  a környezetében lévő növényeket, halk zizegést kölcsönözve a tájnak. A hang tulajdonosai viszont távoztak.

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Hétf. Okt. 14, 2013 9:19 am

Kicsit leporolja magát, amikor Lou végre leszállt róla, és ügyet sem vet arra, hogy merre forog, csak kicsit dohog magában. Jó barátok ők, na de sose csinált még ilyet. Ezt vajon miért kellett? Nem igazán érti a farok csóválást sem, de hiába is kérdezne rá, talán csak dorombolna válasznak, ezzel meg sokra nem megy.

Elgondolkodva, talán igen figyelmetlenül is, de elindul a beszélgetők ex táborhelyére, de közben furcsán elkalandoztak a gondolatai. Milyen kedves és figyelmes volt az egyik. Biztosan helyes lehetett. De mivel Aiyana is felébredt, idegen gondolatok kezdtek kavarogni a fejében. ~Sebhely. Hm... Gyere csak közelebb had gyönyörködjek és adjak még.~ Búgott a fejében a gondolat, de aztán csak megrázta és szinte el is múlt. Talán. Talán nem, de valamilyen érdekes okból kifolyólag mégis vágyódást érzett a páros mindkét tagja felé.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Okt. 28, 2013 12:02 am

Hát magyarázkodni biztos nem fog a cica, hogy mikor mit miért tesz, egy a biztos, jelen pillanatban kezd megnyugodni és lassan a bokorhoz lépdelve ül le elé és nézi. Szem sarokból mintha még mindig úgy látszana, hogy a régi alak ott ólálkodik a környéken, de a konkrét vizsgálatra csak a nyugodt növények bólogatnak vissza és egyéb humanoid életnek nyoma sincs. A bogarak is elkezdenek újra zizegni, lágyan fúj be valamelyik résen a szellő és bújik hajtincsek alá, hogy utána pajkos vidámsággal zörgessen meg leveleket. Az előző párbeszéd mintha csak a régmúltban zajlott volna le és ez a nyugalom szigete lenne, hol egyetlen piszkos folt maszatolódik szét a hófehér vásznon és az a bokor takarásában vicsorog az itt lévőkre. Zavaró folt a fehér lapon, lefújni való, nyugtalanító pormacska a hófehér ingen.

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Hétf. Okt. 28, 2013 5:08 am

Lily naiv és nyugodt. Elvarázsoltan csodálja a fehér lapot, fel sem tűnik neki a "nyugtalanító pormacska". És az sem keltette fel a figyelmét, hogy a másik fele ébredezik. Aiyana dühe, és rettegése a lány teljes auráját fekete-vörös-szürke színűre festette. Ugyanakkor fel-fel csap néha erőteljesebben a vörös, ami ahogy a mondás tartja a „nagy babiloni parázna” színe, így mutatja egyre jobban, hogy a testi vágyai és érzékei is ébredeznek. Egyre sebesebb tempóval közelít a célpont felé. Izgul és rettentően kíváncsi. Ha Lou nem tartja vele a sebességet, hát magára hagyja. Nem kifejezetten foglalkozik most vele.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Mr. Kurtz on Csüt. Nov. 14, 2013 7:22 am

Hogy volt-e alapja a felhőtlen boldogságnak, még elválik, de tény: a páros már eltűnt a színről. Más veszély egyenlőre nem fenyeget, mint hogy orra bukj a szétdobált, rozsdás kerti szerszámokban, melyek különösen sűrűn borítják erre a talajt. Az üvegház ezen oldalán diszkrét szemétkupac lehetett valaha mindenféle eszköznek és masinának, ám ezek többségét már rég eltűntette a természet vagy a helyi buckalakók. Ami megmaradt, nem több szétszórt, szomorkás roncshalomnál az errefelé félembernyire növő gaztenger közepette.
Bár valahogy szétszórtabb a kelleténél. Az önfeledten burjánzó, vékony szálú vegetáción is meglátszik az ittjártak nyoma, a két pár láb ugyanis irgalmatlanul ösvényt taposott benne, egészen az üvegház faláig. Amit pedig a csapa végén láthatsz, az legalábbis nem odillőnek tűnik.
Szépen, bár módszeresnek nem nevezhető módon hever vagy tucatnyi rikitó sárga, vízhatlannak tűnő szemeteszsák-szerűség a legnagyobb sűrűben. A két idegen láthatólag megpróbált valamennyi törmeléket rájuk hordani, így távolról talán tényleg valami excentrikus szemétdombnak tűnhetnek, közelről azonban nehezen tudnának bárkit is becsapni. Ami Lout illeti, őt nem nagyon tűnnek érdekelni a zsákok. Eddig a nyomodban lépkedett, itt azonban kényelmesen leheveredik, és egy elbocsájtót biccent a farkán. A többi a te dolgod lesz.

//Elnézést a késésért, mentségemre szóljon, hogy először bele kellett ásnom magam a kaland anyagaiba. A továbbiakban igyekszem tartani a többiek lépését. Smile//
avatar
Mr. Kurtz
Mesélő

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2013. Nov. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Szomb. Nov. 16, 2013 9:10 am

Nem hazudtolja meg magát, szórakozottan lépdel, nézelődik minden felé, csak éppen az orra elé nem. Esik is egyet, majd az esés után ügyetlenül elsepregeti az arca elé kúszott hajtincseket és megrázza a fejét, kicsit bűntudatosan néz a szomorkás roncs halomra, amire esett. Felé nyújtja a kezét és finoman végigsimít a felületén, mintha úgy érezné, hogy van benne még élet, és egy kis vigaszra vágyik. „Bocsáss meg, nem volt szándékos, csak figyelmetlen voltam.” Párszor végig simít még az áldozaton, aztán felkel mellőle a földről. „Ha végeztem a kirándulással, kárpótlásképpen magammal viszlek innen és megjavítalak. A szavamat adom.” Súgja még neki, aztán tovább indul. Aiyana visszahúzódott ugyan, de jót derül a szórakozott, butácska felén. Ennyire ragaszkodni egy lomhoz… nem is érti az egészet. Lily viszont követi az ösvényt, így akad rá a zsákra. Letérdel elé a földre, hátra simítja a füle mögé a haját, aztán közel hajol a zsákhoz és csak fülel. Hátha bele zártak valakit, és akkor azt ki kell szabadítani. Lou engedélye pedig arra, hogy végre egyszer azt csinálhasson, amit ő szeretne, igen kegyes ajándék. Bár, ha megpróbálta volna korlátozni, akkor sem figyelt volna rá, hiszen most kezdte el élni a lázadó korszakát. Ha a zsákból nem hallik ki semmi, akkor óvatosan, és finoman, hogy nehogy bántsa a zsákocskát, elkezdi bontogatni. Kíváncsi.
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Mr. Kurtz on Szomb. Nov. 30, 2013 6:42 am

A zsák nem adja magát könnyen, ám egy kis kitartással sikerül kibontanod... Jutalomképpen pedig egy nagy halom A5-ös alakú papírlap ömlik eléd. Mindegyik egyformának tűnő, égővörös szöveget tartalmaz egy olyan ábécé karaktereivel, amiről soha életedben még csak nem is hallottál. A lapokat nyilvánvalóan frissen nyomtatták, olyannyira, hogy még érződik rajtuk a tintaszag, amit Lou a hátad mögött méltatlankodó prüszköléssel honorál.
Ha hajlandó vagy beléjük túrni, feltűnhet, hogy valójában egyáltalán nem egyformák, csupán az keltheti ezt a hatást, hogy minden általad látott jel idegen a számodra. Valahol a kiömlött kupac alján pedig - ha eljutsz idáig - a sosemvolt kanák, abszurd ékírásjelek, fölfoghatatlan tintapacák tengerében találsz egy marék latin betűs lapot is. Ugyan nem olyan nyelven, amit el tudnál olvasni vagy egyáltalán csak felismernél, de ez már önmagában is haladás, nemde?
Ha mindezek után kész vagy megbontani a többi zsákot is, végül rálelhetsz egy adag japán nyelvű lapra is. Ezek is - akár a többi - szembántó vörös színben égnek, és a latin betűsökhöz hasonlóan szinte az olvashatatlanságig ki vannak cirkalmazva.

Elassil népei!

Az Együttállás ideje eljött. A végítélet eljött! Az égitestek megremegnek. A holtak felkelnek és elvegyülnek a még élőkkel. A régi istenek felébrednek és leszállnak azokhoz, akik elfeledték őket. Tisztuljatok meg! Vezekeljetek gyarlóságokot miatt! Imádkozattok a Fényhozóhoz! Csak Ő menthet meg a kárhozattól. Ő az igaz és egyetlen Próféta.
Imádkozzatok a Fényhozóhoz!

Ugyanez a szöveg áll mindegyik másik lapon is. A japán mellett itt láthatod a legkülönfélébb földi nyelveket, de egyiken se olvashatsz se többet, se kevesebbet.
Éppen mikor ezzel végeztél, valami különös motoszkálás üti meg a füled az üvegház felől. Olyasmi, mintha egy kutya kaparná az ajtót, csakhogy itt szemmel láthatólag se kutya, se a procedúrához kellően jó állapotban lévő ajtó nincs. A tigrisnek viszont egyértelműen ellenszenves a zaj. Szőre felborzolódik, farka ideges, lassú csóválásba kezd, ahogy megkerül téged és a hang irányába ballag. Mókás finnyássággal lépked az ócskavasak között, ugyanakkor harcra készen le is kuporodik. Akármi is neszezik ott, Loun nem fog múlni a biztonságod.


A hozzászólást Mr. Kurtz összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 11, 2013 8:34 am-kor.
avatar
Mr. Kurtz
Mesélő

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2013. Nov. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Hétf. Dec. 02, 2013 12:54 am

Kitartóan kíváncsi, így eljátszadozik a zsákocskával, bár arra azért ügyel, hogy meg ne sértse. A végeredmény nagyon meglepi, de nem hátrál, sőt el se mozdul, pedig már zsibbadoznak a lábai. Magukkal ragadják őt az idegen betűk, végig is simít rajtuk párszor, így az is lehetséges, hogy a frissen nyomtatott szöveg rajta is nyomot hagy. És megint... és megint. Izgalmas. Idegen. Új. Lapozgatja, nyálazgatja az idegen szórólapokat, míg egyszer csak rá lel arra, ami olyan nyelvezetűeknek is készülhetett amilyen jó maga is. Elolvassa a nekik szánt betűket. Ismeri őket. El is tudja olvasni. De nem érti. ~Mi az az Együttállás? Az mit jelent? Végítélet? Remegő égitestek? Hát igaz földrengés az volt, nem is oly rég, de akkor a többi is ezt tette? De miért? Holtak? Élőkkel? Régi Istenek? Tisztuljunk meg? De hát nem is vagyok... (itt ránéz a kezére és az esés miatt még azért kicsit koszos, így zavartan letörli) már, nem is vagyok koszos. Vezekeljek? De miért? Már megígértem neki, hogy megjavítom, és amit megígértem, azt én állom is. Ki az a Fényhozó? Ismernem kellene? Miért nem emlékszem az arcára?~

Ezek a gondolatok cikáznak a fejében, Aiyana hideg közönnyel tudomást sem vesz róla, de Lily megijedt. Elméletileg nincs hűvös, mégis fázni kezd, reszketni. Átkarolja magát, és el is sápadt rendesen. Valahol mélyen az édesanyját szólongatja, de az csak mélyen hallgatott. Azonban Konohana istennő, nem hagyta őt annyira magára. Ragyogó, tiszta fénye kiszínezte a lány testét és átmelegítette, felébresztette a szimbólumokat is a hátán, az összes cseresznyevirág tündökölt. Lily lelke tiszta volt, nem ártott volna a légynek sem, de Aiyana azért feketés-vöröses árnyalatban színezte a ragyogását egy kis területen. No persze meg kell hagyni, az a fele nem is igen hitt a jók-rosszak című etnikai besorolásnak. Hirtelen Lily összerezzen. Itt valami mozog és Lou is ideges. Hiába az istennő felé vezetett bizalmának ereje, az áldás amit ő szort rá, múlni kezd. Ismét elsápad, lelapul amennyire csak tud, és bár teljesen nincs tudomására, de mélyen ezt skandálja: "Dicső Próféta, Ó Fényhozó, remélem tudod azt, hogy én létezem, segíts, nem akarok meghalni. Még nem."
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Mr. Kurtz on Szer. Dec. 11, 2013 9:38 am

Motoszka, motoszka, MOTOSZKA...
...BUMM!
A csattanás akkora, hogy szinte beleremeg az egész épület, és olyan hirelen, hogy Lou önkéntelenül is hátraszökken. Valószínűleg ez menti meg, így ugyanis az üvegházból elősiető, fémszínű test csupán az aljnövényzetet tarolja le röptében egy vékony sávban. Megszemlélni már csak akkor tudod, mikor újabb méltatlankodó csattanással földet ér. Úgy néz ki, mint egy régi páncélszekrény ajtaja. És, noha már melankolikusan pötyögteti magáról a rozsdát, komoly erő lehetett az, ami letépte az eredeti helyéről... Mert hogy letépte, az látszik a zsanérokon. Aztán egy lendülettel kihajította ide...
A tigrist persze a legkevésbé sem kell félteni. Csakhamar összeszedi magát, és hangtalan vadászlépteivel megközelíti a romos bejáratot, ahonnan a megerősített ajtó előrepült, és amin keresztül már látszik a motoszkálás. A vastag hulladékszőnyeg úgy mozog, mintha valami abszurd vakond fúrná magát előre benne, egyenes felétek. Lou talán vetődne, ha lenne rá valódi lehetősége, de ezzel igazán nem tud mit kezdeni. Jobb híján hagyja, hogy a mozgó kipúpozódásban a szemét tömegében karnyújtásnyira megközelítse, majd óvatos szimmantásokkal megpróbálja felmérni, amit a "vakond" egy helyben tűr pár másodpercig.
Aztán, szinte valószínűtlen gyorsasággal, egy csáp vágódik ki  hulladék alól.
Megsimítja a nagymacska orrát, aki fájdalmas nyávogással ugrik hátra, mintha megégették volna, majd azonnal vissza is húzódik... Csak hogy aztán az egész "vakond" a felszínre kászálódjon. Érdekes módon nem is tűnik élőlénynek... Inkább mintha szobor lenne, méghozzá a tigris kicsinyített, de meglepően pontos, barna kőből faragott mása, nyomokban méregzöld "bundával". Ez a szobor azonban nagyon is eleven.
Na nem támad, dehogy. Inkább gyors, mozdulatokból és nyávogó, doromboló hangokból álló társalgást folytat az immár lenyugvó Louval, aki ezt követően egykedvűen hátat fordít neki, és jeges nyugalommal visszaballagva hozzád leheveredik egy roncsmentes folton. A kis kőtigris követi, egészen odaáll eléd, és gránitszürke, kíváncsi szemével fölnéz rád. Aztán fölnyújtja az egyik mancsát, a lábadra teszi...
És tényleg megéget.
Az egész nem több egy pillanatnál, de azért fájdalmas. Ám mielőtt bosszankodni kezdhetnél, a kis tigris változni kezd. A teste képlékennyé válik megnyúlik, új alakot ölt... És mikor ismét megszilárdul, már egy jó méternyi magasságú emberkével nézel farkasszemet. A teste valtozatlanul barna és szürke, mozgó szobornak tűnik, a zöld valamiről azonban így, nagyobban egyértelműen kiderül: nem más, mint eleven vegetáció.

- Jó na-pot, kis-asz-szony! - a hangja csikorgó, és olyan szaggatott, mint a régi sci-fik robojainak. Ugyanakkor azonban kedves, meglepően rokonszenves, és ami a fő: éppolyan jó japánsággal beszél, mint te magad. - Kör-be-ve-zet-he-tem a kert-ben? Önt ta-lán job-ban ér-dek-li, mint az is-me-rő-sét.
Azzal sanda, rosszalló pillantást vet Lou irányába. Ki tudja, milyen közléssel, de a tigrisnek sikerült elnyernie a kis lény antipátiáját.
avatar
Mr. Kurtz
Mesélő

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2013. Nov. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Csüt. Dec. 12, 2013 8:55 am

A robbanáskor ő is hátra ugrik ijedtében, és még mindig remeg, mint a kocsonyává átavanzsált nyárfa levél. Meglepetten, talán kicsit riadtan tanulmányozza a páncélszekrény ajtót, aztán néz el arra felé, ahonnan az érkezett hozzájuk. Egy ideig nézegeti a szegény ajtót, de utána Lout kezdi figyelni és a mozgó szőnyeget. Nem egészen érti, hogy mi nyúlt ki onnan amitől Lou hátra ugrott, de még mindig nem mozdul, csak figyel. Olyan mint egy polip. Aztán a vakond-polip átalakul. Most már tigris. Vagyis tiglip. Nézegeti, ahogy Louval búgnak egymás felé, aztán amikor a tiglip már felé közelít, akkor bátortalanul ugyan, de kicsit felé is nyúl. Ekkor égeti meg őt egy kicsit a mancs, amitől felszisszen, de ez úttal nem ugrik el, nem is dünnyög. Csak nézi. Az ő tekintete most már tiszta, sugárzik belőle a béke, nyugalom, csend, kommunikáció, kapcsolat. Talán a hit szimbóluma. És amikor a tiglip átalakul emberré, kiegészül még a lelkének tükre az érzelmek, álmok, vágyak, a bizalom, és a barátság motívumaival is. Nézegeti és hallgatja őt. ~Tud beszélni... ismeri a nyelvünket... ez fantasztikus!~ Teljesen megbűvölve figyeli a kis lényt, aztán nyílik csak válaszra a szája.
-Jó napot önnek is jó uram! *egy tiszta, üde, barátságos mosoly ül ki a szájára*
Természetesen, hogyne érdekelne. Örömmel csatlakozom önhöz. Az ő neve pedig Lou, de ne vegye sértésnek, hogy elhúzódik, már elég nehéz napot csináltam neki, csak morcos. Vagy ha úgy jobban tetszik a magyarázat: nő. *kicsit elpirul, mert nem akarta megbántani a kis embert. Engesztelés képpen a saját hajába tűzött hófehér rózsaszálak közül előhúz egyet, és felé nyújtja. (tövisek már nincsenek az már a hajba tűzés előtt le lett törve mind)*
Bocsássa meg nekem, hogy ilyen udvariatlan a kis hölgy. *sandít Lou felé ő is*
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Mr. Kurtz on Kedd Dec. 17, 2013 4:35 am

- Sem-mi prob-lé-ma, kis-asz-szony. - legyint a kis fickó nagyvonalúan a mentegetőzésre. - Lát-tam már rosz-szab-bat is. Kép-zel-je, egy-szer egy lá-to-ga-tó ne-ki-állt ki-ás-ni a nö-vé-nye-ket! Csak úgy! - ezt körülbelül olya hangon és arccal jelenti be, mintha azt közölné, hogy az illető egy láncfűrésszel esett a békés járókelőknek. Bár, ami azt illeti, ezutóbbit ő valószínűleg kisebb bűnnek tartaná.
A rózsa, az viszont egyértelműen nyerő ötletnek bizonyult. A szoboremberke ragyogó, hatlamas szemmel nyúl fel érte és veszi el a kezedből, majd közelről is alaposan megcsodálja.

- Na-gyon kö-szö-nöm, kis-asz-szony! I-ga-zán kö-szö-nöm! - ahhoz képest, hogy milyen irdatlan testi ereje lehet, már ha valóban ő hajította ki a páncélszekrény ajtaját, meglepően gyöngéden veszi kézbe a virágot. Majd, miután minden oldalról alaposan szemügyre vette, egyik kezével félrehajtja hosszúszálú fűféléből álló séróját, felfedve barna fejbőrét... És hozzáérinti a rózsaszál tövét. Az pedig, mintha egyik pillanatról a másikra életre kelne - mint ahogy valószínűleg valóban történik -, röpke másodpercek alatt gyökeret ver a "földbe" és kivirul, mi több, még a töviseit is varázsos gyorsasággal visszanöveszti. Mikor ez megvan, a kis emberke visszahajtja köré a séróját. Ha virágot kell a hajba tűzni, azt ő így intézi.
- De mi-lyen ud-va-ri-at-lan va-gyok, be sem mu-tat-koz-tam! - jut egyszer csak az eszébe. Miután az illemtudó riadalom megvolt, szertartásosan meghajol feléd, mi több, Lou felé is. - A Né-gyes Szá-mú Ker-tész-gó-lem va-gyok, de szó-lít-son nyu-god-tan Né-gyes-nek. Nos, mit sze-ret-ne e-lő-ször meg-te-kin-te-ni? Ja-va-sol-hat-nám az ü-veg-há-zat? Az-tán e-set-leg egy pi-hen-te-tő sé-tát a park-ban a ba-rát-nő-jé-vel?
avatar
Mr. Kurtz
Mesélő

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2013. Nov. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Szomb. Dec. 21, 2013 11:00 pm

*Csak zavartan elmosolyodik, amikor finoman elveszi tőle a virágot a Négyes, hiszen ő ilyen bűvöletre, hogy életet adjon a virágnak, nem képes. A meglepetés, a döbbenet és a csodálat is kiolvasható a szeméből, aztán újra elvörösödik az arca egy kis csíkon, hiszen ő sem mutatkozott be*
-A faragatlanság rajtam is ki üt. Nem mutatkoztam be én sem. Az én nevem Lily. Mint a virág, bár én nem vagyok olyan tüneményes teremtés. Lou-t már bemutattam, azt nem ismétlem meg.
*Kis zavart pukedli, Lilytől, és talán egy fokkal barátságosabb, ám mégis egomániás aláfestéses dorombolás a tigristől*
-Remekül hangzik Négyes úr. Örömmel követem. Remélem nem sértem meg... *kezdi el a mondatot, de nem fejezi be, csak belekarol a gólembe, mint egy jó barátba. Természetesen ha Négyeske ez ellen tiltakozik, akkor nem erőlteti és elengedi, azonban ha nem, akkor egészen közel lép hozzá és akkor követi őt, azon a saját elméletében kiépített sárga köves úton. Lou sem marad le, vagy így, vagy úgy, de bármilyen formában róják az utat, követi őket.*
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Mr. Kurtz on Szomb. Dec. 28, 2013 11:12 am

- Na-gyon ör-ven-dek. - a kis figura immár úgy ragyog, mint aki kifejezetten elszokott a szivélyes bánásmódtól, és most jóformán túladagolása lett tőle. A belekarolási kísérleten pedig egyenesen megrökönyödik, de rossz néven ezt sem veszi. Ellenben, mivel ő az egy méterével jócskán a hobbitok mérettartománya alatt mozog, a belekarolás érthető fizikai nehézségekbe ütközik, így legfeljebb kézenfogva sétálgathattok, már amennyiben ez megteszi.
- Er-re pa-ran-csol-jon! -határozottan távolabbvezet az üvegháztól, majd mikor kiértek a fémhulladékkal teleszórt részről, egy éles kanyarral megindul az épület másik oldala irányába. A markolása nem túlságosan erős, de a keze éppolyan szilárdnak tűnik, mintha közönséges kőből lenne. Testmeleg kőből.
- El-né-zést, de az a sze-mély-ze-ti ki-já-ró volt, a-zon át lá-to-ga-tók e-lől le-zárt é-pü-let-rész-be jut-na. - mentegetőzik.
Végül az épület oldalánál egy viszonylag tiszta, gondozott részhez értek, ahol mintha még a gyep is kordában lenne tartva kissé; legalábbis itt nem burjánzik egészen mérhetetlenül, ha a kis gólem térdig gázol is benne. Az üvegház oldalában itt egy szerény méretű, kétszárnyú kovácsoltvas ajtó ékelődik, bonyolultan összefonódó növényzetet ábrázoló fém részein rozsda pereg, vastag üvege annyira piszkos, hogy jószerével semennyi fény nem szűrődik át rajta.

- Ez itt az e-gyik ol-dal-só be-já-rat. - a kis fickó áthatóan feszeng. - Nem is ér-tem, mit csi-nál a ta-ka-rí-tó-sze-mély-zet e-gész nap... O-da-bent szebb lesz, kis-asz-szony.
Azzal felnyúl a bimbózó virágot - mi mást - formázó kilincsért, és határozottan megrántja, majd ugyanolyan lendülettel belöki a felnyikorduló ajtószárnyat.
- Pa-ran-csol-jon, kis-asz... - egészen idáig eljut, míg meg nem teszi az első pillantását az építmény belsejébe. Abban a pillanatban azonban, hogy ez megtörténik, minden mást letöröl az arcáról a döbbenet. Hogy mi van odabent, az nagyjából előre sejthető: a melegházi növények elhanyagolt, buja dzsungele egy földkupacokkal és törmelékekkel teleszórt padló fölött, amin már csak nyomokban látszanak az egykori sétautak. Hogy ő mit várt, csak ő tudja, de a látvány szemmel láthatólag sokkolja.
- Ez... Nem... Itt va-la-mi té-ve-dés van... - mintha el is felejtené, hogy nem egyedül van, semmi mással nem törődve, végletekig elkámpicsorodva bámul befelé. - Nem ér-tem... Nem ér-tem... De hát mi tör-tént itt?!


//Ciánszínben, aljegyzetben, de azért ezúton is kívánok kellemes ünnepeket! Wink//


A hozzászólást Mr. Kurtz összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Jan. 04, 2014 3:24 am-kor.
avatar
Mr. Kurtz
Mesélő

Hozzászólások száma : 16
Join date : 2013. Nov. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Aiyana on Kedd Dec. 31, 2013 3:33 am

*Részéről a kéz a kézben című baráti sétára célzott, így hát csak örül, ha elfogadásra került az ajánlat. Még annak ellenére is, hogy elméletileg annyira nem idilli a környezet, igen elvarázsoltan nézegeti, Lou csak szemfülesen, kissé morogva, mint valami vérbeli dzsungel macs. Talán még élvezi is a számára élet telibb környezetet. Lily kedvtelve szemléli, még az ódon ajtó szárnyat is, aztán mikor az már kinyílt és Négyeske szégyenkező kommentje elhangzott, ő is megszólal:*
-Ugyan már, nekem tetszik. Teljesen mese szerű. Ne vedd ennyire magadra. Semmi okod nincsen a szégyenkezésre. Olyan titokzatos, izgalmas.
*Teszi még biztatás képpen Négyeske vállára a kezét egy pillanatra amikor elhalad mellette, és az épület belseje sem lombozza le, épp ellenkezőleg. A kusza, szétszórt átdzsungelesedett növények sejtelmessége magukkal ragadják. Kaland, izgalom, bolondozás. Emlékek. Ő csak nézi. Lelkesedése egy csöppnyit sem csökkent, bár Négyeske döbbenetének azért annyira nem örül.*
-Fogd fel úgy, hogy együtt felfedezhetjük a dzsungelt. Minden más barátod is izgalmat találna benne. Nekem tetszik a kaland, amelyikbe hívtál.
*Mosolyog rá, tényleg lelkes, és szavai is tiszták. Lou sem tűnik egyenlőre feszültnek, addig legalábbis biztosan nem amíg az, akinek az őrzésére hivatott érintetlen.*

//Én meg fehér színben kívánok kellemes időtöltéseket az ünnepekre annak ellenére is, hogy hó az nincs.//
avatar
Aiyana
1. szint

Hozzászólások száma : 24
Join date : 2013. Aug. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Pest

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Üvegház - KALAND TOPIC

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.