Elassili vallások

Go down

Elassili vallások

Témanyitás by I-Gazság on Szomb. Aug. 03, 2013 3:29 am

Kidolgozás alatt
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Elassili vallások

Témanyitás by I-Gazság on Szomb. Aug. 03, 2013 3:33 am

Dvergár vallás

A Röffenet DisznagjaiTörtént egyszer, a felszínre menekülés után jópár holdtöltével, hogy a Dvergar nép legrátermettebb harcosai megindultak vissza a hegy gyomrába, hogy visszahódítsák azt. A kezdeti lelkesedést és elsöprő győzelmet csúfos vereségek sorozata követte, amit csupán tizenhárman éltek túl, úgy ahogy. Mikor ugyanis az élőholtak és teljesen holt, de mozgó lények körbevették őket egy hatalmas, félelmetes röffentés söpört végig a vérben és trutymákban úszó tárnákon. Pár pillanat múlva egy hatalmas árnyék cikázott végig a szentségtelen seregen a földbe döngölve azt. Miután a dolgok kissé lecsendesedtek kimentette a Dvargar harcosokat, egy ismeretlen helyre teleportálva őket. Érzékeik szerint legalább olyan mélyen kellett lenniük, mint a planéta kétszerese, de még is minden tele volt mezőkkel és hatalmas tornyokkal. Találgatásra nem maradt sok idejük, ugyanis újabb döbbenet következett. Megmutatta magát a megmentőjük, egy három méteres, két lábon álló vaddisznó. Páncélja olyan fémekből készült, miket még sosem láttak, fémkalapácsa ragyogó fényben pompázott, szakálla pedig olyan volt, hogy csak a "legesleg" szóval tudták illetni. Gungröffnar Oinknarok-ként mutatkozott be nekik, a harc és mulatozás isteneként, a vaddisznajok, malacok és sertésfélék védőszentjeként. Elmondta, hogy régóta figyeli a fajt és nagy örömmel tekint rájuk, mint méltó protezsáltakra. Elérkezettnek érezte az időt, hogy megmutassa magát a nép legbecsületesebb harcosai előtt és beavassa őket a misztériumaiba. Így hát megkezdődött a harcosok képzése és szent mágiára való okítása (a szakáll bűvöletében aztán meg sem fordult a fejükben nemet mondani a mágia tanulásra). Így a tizenhárom túlélőből lettek az első disznagok, a Röffenet Disznagjai rend megalapítói. Gungröffnart vallása pillanatok alatt elterjedt a Dvergarok között, így egytől-egyig becsülik és tisztelik valamennyire, ha nem is feltétlenül fanatikus módon. Azóta szent állat a vaddisznó a Dvergarok körében és tulajdonképpen családtagként tekintenek rá, így szinte minden háztartásban fellelhető egy disznó család is. A megfelelő méretűre növő egyedeket abban a tiszteletben részesítik, hogy lábaikat lecserélik hatalmas kerekekre (télen javasolt a lánctalp használata), hogy azok örömmel fuvarozhassák Dvergar barátaikat. Persze otthoni környezetben szokás visszatenni a lábaikat, amennyiben a disznó úgy kívánja. A rend is megkezdte a Dvergar társadalom képzését, habár disznagnak igen kevesen felelnek meg. Ahhoz ugyanis rendívüli tettek szükségessek, betartva a Dvergar kódex minden pontját, így nincsnenek is túlzottan sokan.

Élőholt vadászat:


Miután kénytelen, kelletlen menekülésre kényszerültek mélységbeli otthonaikból fogadalmat tettek, hogy egyszer visszahódítják, addig is pedig minden élőholttól igyekeznek megtisztítani a világot. Ez minden Dvergarnak nagy szívügye lett ugyan, de ez iránt egyedül a disznagok fanatikusak, így ha meglátnak egy élőholtat egész biztosan üvöltve rontanak neki. Ez alól egyedül Nekropolisz lakosai jelentettek kivételt, köszönhetően az idők során kifejlesztett minimális élőholt érzékelésüknek (értsd: meg tudják különböztetni az értelmest az értelmetlen, agyatlan élőholtaktól). Ez persze nem azt jelenti, hogy túlzottan szívlelnék az ottaniakat, csupán csak semlegesen viselkednek az irányukba.

Védd a disznót!


Egy valamire való Disznag vagy Rúnamágus sem nézné tétlenül, hogy sertésfélét bántalmaznak. Ilyenkor előbb meg kell próbálni szép szóval lebeszélni a merénylőt, ha nem megy, akkor cselekvésképtelenné tenni. No, ha ez sem megy, jöhet a jól bevált pöröly az arcba, villám a szemek közé. Az sem árt, ha a leendő gyilkos elmond egy bocsánatkérő imát Oinknarok nagyúr felé. Maguk részéről nem fogyasztanak disznóhúst és azt sem nézik jó szemmel, ha mások ezt teszik előttük.

Zúzzad csak!


Mi más lenne méltó fegyvere egy igazi disznagnak mint egy méretes (vagy méteres) kalapács, buzogány, vasököl vagy egyéb zúzófegyver? Természetesen semmi egyéb, így aki disznagnak akar vonulni az tegye azt egy valamire való fegyverrel, mi nem lehet más mint zúzófegyver. Így a disznagok csak zúzófegyvert használnak, mint közelharci fegyvert, ezzel is tisztelegve a hatalmas Oinknarok előtt. Ettől természetesen még nem vetik meg a pajzsokat és távolsági fegyvereket sem, de a zúzófegyver az mindezek fölött áll (persze, ha valaki le akarja rágni a kedves disznag fejét és nincs más a közelben, mint egy kard vagy tőr, akkor fintorogva ugyan, de azt nyomja az illető arcába).

A rend székháza


A rend székháza Acélváros északi csücskében helyezkedik el, egy hatalmas és impozáns márványerőd keretei közt. Az udvar maga habár valamikor füvesített, csodaszép kert volt mára már stílusosan át lett rendezve, hogy a több száz főt számláló vaddisznó otthonosan érezze magát a dagonyázásra alkalmas pocsolyákban. A disznagok örömére pedig teli söröshordók és sersátrak hevernek, hogy megpihenhessenek és szomjukat olthassák. Az erődöt és magát az udvart hatalmas márványfal védi, amin újoncok strázsálnak, a fal körül pedig árok, a rosszmájúak szerint szintúgy dagonyázási céloktól vezérelve. A falon túlra egy csapóhíd vezet. Az erőd főkapuja előtt egy szökőkút látható, amin egy aranyból kiöntött hatalmas vadkan található, minek szájából szüntelenül sör folyik. A kapu maga, ugyan acélból készült, de igen látványos, ugyanis az első disznagok története van rajta domborművekben megörökítve, emellett már csak pár védőrúna foglal helyet. Az erőd belsejébe jutva, a látogató egy hatalmas kocsmában érezheti magát, ugyanis minden helység olybá tűnik, hogy az ivászatnak, a szerencsejátéknak és az ökölharcoknak van szentelve. Az erőd középpontjában egy lejárat található ami a rúnamágusok földbevájt tornyába vezet. Annak legalján pedig a legfőbb disznag, Mithridar Agyarszakáll és hű disznajának, Röffnirnek trónterme és szálláshelye.

A rend felépítése


Mithridar Agyarszakáll


Bírák
RúnamágusokÍtélők
RúnakovácsokVádlók
RúnatanoncokSüldők
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Elassili vallások

Témanyitás by I-Gazság on Szomb. Aug. 03, 2013 4:09 am

Miólák közt gyakori hit

Az egyensúlyt az egekig magasztaló nép saját istent és hitet teremtett magának, nem bízva a külsők eddigi ítélőképességében. Nem kellett nekik sem égi, sem földi jel. Ahogy eddig is csak magukra hagyatkozhattak, így ezután is saját maguk készítették el, azt amibe kapaszkodni szándékoztak a hold nélküli, sötét éjszakákon. Kétarcú és két nemű istenük megjelenése szerintük csak azért nem lehetséges, mert már most is köztük van. Az ő hajszálait mozgatják, mikor indákat kérnek meg a helyzetváltoztatásra, az ő dühe vagy szomorúsága a vihar és az eső, benne élnek, belőle táplálkoznak és belé térnek vissza, mikor lejár az életciklusuk.
Ábrázolni nagyon ritkán szokták, esetleg a városokba vándorolt miólák készítik el mását. Egy női és egy férfi arca van, mind két nemiség feltűnően jelezve van rajta, haja megannyi kígyószerűen kacskaringózó inda, keze egy egy vastagabb ág, lábai gyökerek és nem is csak kettő van belőle. Kis szoborként, vagy apró képmásként hordják magukkal azok, kik félnek hogy a városban elvésznek és messze kerülnek a természettől.

Neve konkrétan nincs, sokan sokféleként hívják, az Ikerarcú Természet, az Egyensúly, a Nagy Szülők, a Hatalmasság. Így természetesen a vallásnak sincs megnevezése, vagy konkrét leírása. Szülőkről gyerekre száll az ismeret és a hit, hogy az erőt, mivel mozgatni képesek a növényeket valakitől kölcsön kapják.

Szertartásaik, azaz egy ami van, nagyon egyszerű, sőt külső szemlélő által talán nem is nevezhetőek annak. Általában nincs vallási vezetőjük, ezt a törzsek fejei látják el. Az egész procedúra időtartama személyfüggő, mondhatni kinek épp mennyi megbeszélnivalója van a hatalommal. Ha kérdésük támad, ha elbizonytalanodnak, csak elvonulnak a mocsár egy félreeső részére és nyakig merülve a zöld vízben meditálni kezdenek, míg csak meg nem jelenik bennük a felismerés, vagy nem kapnak választ a kérdéseikre. Ez nem szokott tovább tartani egy két percnél, de volt már rá példa hogy akár órákat is üldögélt valaki mélyen magába fordulva és kérlelve a hatalmast az útmutatásért, bár ezek utólag el szokták hagyni Mocsárvárost.

Talán egy látványosabb ünnepet lehet megemlíteni, mikor a Zöld moszatok területén összegyűlnek a nagy öregek és a többi törzs tagjai, majd az indázók, ahogy ők nevezik az isteni hatalom tulajdonosait, "előadást" tartanak képességükből, vagyis megmutatják, hogy a hatalom nem hagyta el őket és még mindig számíthatnak a segítségére. Ilyenkor hatalmas indák, növények kelnek életre, táncoltatják őket, alakzatokat formáznak belőlük. Nem is igazán a hitük megerősítése a cél, inkább egy fajta biztonság érzetet nyújt a fiatalabb nemzedéknek, hogy a mocsár az ő kizárólagos otthonuk, ahol semmi baj nem érheti őket.

Ahogy nem rendelkeznek vallási vezetőkkel így hierarchia sincs nálunk. Talán háromlépcsősnek lehetne nevezni a felépítést. Fent, vagy körülöttük helyezkedik el a Hatalmasság, utána jönnek a miólák, esetleg a kettő közé helyezhetőek a vezetők, ám ha valaki érdeklődni megy hozzájuk az istenség dolgában, vagy a hitében, azt elzavarják a mocsárba, hogy beszéljenek az illetékessel, vagyis magával az Ikerarcúval. A vallásnak nincs székhely, nincsenek templomaik, az egész mocsár a területük, a vallás ott van ahol a mióla.

Ámbátor ugye a mióla faj találta ki magának ezt a fajta vallást, mégis akadnak olyanok, akik önként veszik fel az Ikerarcú istenség hitét, pedig még soha nem is jártak a mocsárban. az ő szertartásuk egy kissé kifacsarodott, mert szerintük elég, ha a vízbe merítkezve meditálnak valami növénnyel a kezük között. nem is igazán értik őket a miólák, egyszóval bolondnak nézik a vízben ázó, növényfogdosó lényeket.
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Elassili vallások

Témanyitás by I-Gazság on Szomb. Aug. 03, 2013 9:00 am

Az ezer arcú isten hite

Egy "isten" hiten alapuló igen csak elterjedt vallásról beszélhetünk ebben a témában. Valamikor az ősidőkben keletkezett, mikor az ykal - dvergar, morkál háború a csúcspontjára jutott, az entitás megelégelve a vérontást véget vetett a harcoknak. A találgatások és a hiány a történelemben először létrehívott egy legendát, a legendából mítosz lett, a mítosz pedig vallássá vált. Mivel az entitást azóta sem látták, ezért azok leszármazottai, akik azt állítják hogy az ük ük nagyszüleik a közelben voltak, elkezdték hirdetni, hogy az Ezer Arcú Isten mindent lát és ők, a kiválasztottak hallják is néha, ami nagyon úgy fest hogy igaz is. Köréjük olyan hívők gyűltek kik igénylik az útmutatásokat és félnek, hogy a történelem megismétli magát és elsöpörtetnek a nem látható hatalom által. Az isten hívő papjai közösségekbe rendeződtek. Elítélik az erőszak minden fajtáját, ha kell mégis megvédik magukat és a tagjaik gyakorta alkalmaznak levegőmágiát, lévén az inkább egy elterelő és nem támadó varázslatokra épülő ág. Nagyon könnyen felismerhetőek a tagjaik, mivel olyan álarcot hordanak, ami visszatükrözi azt, aki épp nézi őket, de mindig máshogy. Kissé görbe tükröt mutatnak a világnak, miben a kép állandóan változik, így személyesítve meg az isten nem látható formáját és tisztelegve nagysága előtt.

A papok mágiát tanítanak az arra érdemeseknek, azt, hogyan kerülhető el a harc és mégse essen bajuk a hívőknek. Prédikálnak egy szebb és erőszak mentes jövőről és gyakran áldozatul esnek csúfondáros vicceknek és megdobálásoknak, miket sztoikus nyugalommal tűrnek. Ha csak egyszer is kiesik valamelyik felkent álarcos a nyugalomból és visszavág, vagy hangos szóval, esetleg tettel torolná meg a tetteket, azonnal eltüntetik és hosszú ideig nem lehet látni alakját. Csak pusmogások mennek a nép között, hogy agymosást végeznek rajta, megkínozzák, vagy egyszerűen kiiktatják az élők sorából és feláldozzák a béke istenének, bár ez utóbbi már inkább csak pletyka, mint igazán hitt dolog.

Bármelyik nagyvárosban megtalálható egy kisebb rezidencia, amiben tucatnyi pap végzi napi munkáját, mi gyakorlásból, tanításból és a legenda ezerféleképpen elmesélt történeteinek elmondásából áll. Kereskedéssel is foglalkoznak néha, bár mindig utána néznek, hogy honnan származik az áru és miféle alak az, aki eladni akar nekik. Ennek ellenére mindig akadnak olyanok, akik szívesen cserélnek velük, mivel a tükör készítés fortélyát talán ők ismerik a legjobban. Rebesgetik is, hogy egy mesterember alakította meg a szektát, ami kinőtte magát a majd világméretű vallássá.

Hierarchia rendszerük bonyolult alapokon nyugszik. Minden háznak van egy feje, akinek két segédje, akiknek három három alájuk tartozó tagja, akiknek együttesen egy tanítványa a beavatottak közül és a ház fejének is van egy tanítványa, a legkiválóbb beavatottak egyike. Így adja ki a 12 álarcost a házban.

Ezen kívül persze még velük élnek a tanítványok is, akiket szertartások keretein belül, amik inkább felolvasó estek, avatnak be az ezerarcú isten hitének tanaiba.

Tanítvány csak az lehet akinek tiszta az előélete és soha senkit nem ütött meg, a nyugalom szobraként ismert a környéken, így számuk, nem igen gyarapszik. A rangsorba kihalás útján lehet előrébb jutni.
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Elassili vallások

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.