Arleon Said

Go down

Arleon Said

Témanyitás by Arleon Said on Kedd Júl. 02, 2013 10:23 am

Név: Arleon Said
Nem: Férfi
Kor: 26
Születési dátum: Vb.U. 23.446
Születési hely: Kampana
Származás: Gloriun
Faj: Elementál
Alfaj: Ventus
Elem: Levegő/villám

Tulajdonok és Pontok:

Dupla szablya – 2 pont
Lándzsa – 3 pont
Chakram – 1 pont
Mágiaellenállás - pont

Kinézet:
Hosszú fekete haja copfban van összefogva, szemei halványkék színűek.
175 cm magas és 75 kg. Izmos és erős testalkatú, zöld színű bő felsőruházatot és fekete nadrágot visel.

Jellem:
Rendkívül óvatos és megfontolt személy. Ravasz és éles eszű. Segítőkész és önzetlen, bár nehezen nyílik meg mások előtt, zárkózottabb típus. Szeret lustálkodni, utál korán felkelni. Általában békés természetű, de ha veszélybe kerül, akkor nagyon kegyetlen az ellenféllel szemben.

Előtörténet:
Arleon Said 26 évvel ezelőtt született a Gloriun bolygón, a Pangeas kontinensen lévő Kampana városában. Apja a város egyik híres orvosa volt egy ventus levegőelementál, anyja pedig egy átlagos tűzelementál, aki szakácsnőként dolgozott egy étteremben. Testvérei nem voltak, egykének született. A gyermekkora békésen és vidáman telt. Iskolás éveiben Said kiváló és szorgalmas tanuló volt, ám magatartása az csapni való volt, állandóan megtréfálta a tanárokat, folyton csínytevéseket követett el a barátaival, csupán azért nem csapták ki az iskolából, mert figyelembe vették kiváló tanulmányi eredményeit. 14 éves korában Said elkezdett nagyon érdeklődni a harcművészetek iránt, mint minden korabeli elementál. Nagyapja harcművész nagymester volt, aki egykor szolgált a hadseregben, mint kiképzőtiszt. A nagyapa korán elkezdte tanítani Saidot a harcművészetre, és nem csak, azért mert a törvény írta elő, hanem mert Said is ezt az életpályát választotta, mester akart lenni. Hat évig kőkeményen edzett, az eredménye meglett, kiváló harcművész lett, bár a mesteri címtől még messze volt, de a tudása így is komoly szintű volt. Ezután belépett a seregbe, ott a kiképzést követően 3 évig katonáskodott, határőrként szolgált. A hadseregben jól érezte magát, sok barátot is szerzett magának, ám ez a gondtalan időszak nem tartott sokáig. Kitört a háború az aleonok és a gorlonok összefogtak és támadást indítottak az elementálok ellen. A kontinensük veszélybe került így az elementálok kénytelenek voltak harcolni, ám a háborúban mindkét fél sokat veszített és szenvedett. Said életébe bekövetkezett egy olyan tragédia, amit el sem tudott képzelni, amikor szülővárosát ostromolták, akkor sajnos a szülei életüket vesztették. Az elementálok a háborút ugyan megnyerték, de a veszteségek így is nagyok voltak. Saidnak komoly lelki traumát okozott szülei elvesztése, de a bajok még így sem múltak el. Még egy komoly fordulat következett be az életébe, a háború után egy év múlva, az elementálok bosszúból újabb háborút indítottak, hogy végleg legyőzzék a gorlonokat és az aleonokat. Said nem akart újabb háborúban részt venni, viszont a hadseregből sem lehetett csak úgy kilépni, így inkább úgy döntött, hogy megszökik. Tudta, hogy az egész bolygót el kell hagynia, hogy sikeres legyen a szökése. A saját kontinensükön úgy is megtalálták volna előbb-utóbb, majd kivégezték volna, amiért megszökött a seregből. Az ellenség földjén szintén nem élhetett volna biztonságban, így Said átment a bolygójukon található dimenzió kapun, amit ugyan szigorúan tilos volt használni, az egyik legfőbb bűnnek számított a törvényeik szerint a használata, de ő törvényt megszegve átment a kapun, és átjött a 10-es kapun az Elassil bolygóra, azóta az Acélvárosban él.


Fajleírás:
Az elementálok a Gloriun bolygóról származó alapvetően békés faj. Kinézetük teljesen megegyeznek egy emberével. Bőrük normál fehér színű, hajuk fekete vagy barnaszínű, szemük színe barna vagy fekete. Ugyanakkor sajátos faji képességeik lehetővé teszik, hogy uraljanak a négy elem (tűz, víz, levegő és föld) közül egyet. Képesek előteremteni és teljes mértékben manipulálni a saját elemüket, valamint testük halmazállapotát is képesek megváltoztatni, a levegőelementálok légneművé, a vízelementálok folyékonnyá, a tűzelementálok lángformájában, míg a földelementálok tömör sziklakeménnyé képesek változtatni a testüket, ám ezt az állapotot csupán 3 percig tudják fenn tartani. Gyenge pontjuk az, mikor a testük halmazállapotát megváltoztatják, ha változás közben támadják meg őket, akkor komoly sérüléseket szenvedhetnek el, regenerálódásuk lassú, ráadásul ebben az állapotban védekezni sem tudnak. Továbbá, mikor a képességeiket használják, utána nagyon kifáradnak. Egy nap maximum ötször-hatszor használhatják, ha többször használják, akkor legyengülnek, elájulnak és összeesnek. Az elementálok között számos alfaj is megtalálható, ám ezek igen ritkák.
Elementál alfajok:

Ventus: A levegőelementálok alfaja. Bőrük sárgás színű, szemük pedig halványkék, majdnem fehér színű. Képességük ugyanaz, mint az átlagos levegőelementáloknak annyi különbséggel, hogy a levegő mellett, képesek villámot is előteremteni és manipulálni is azt. A villám úgymond a második elemük. Főként magas hegységekben fordulnak elő.

Glacio: A vízelementálok alfaja. Bőrük feltűnően hófehér, a szemük pedig tengerkék színű, hajuk legtöbbször szőke színű. Képességük ugyanaz, mint az átlagos vízelementáloknak annyi különbséggel, hogy a víz mellett a jeget (és a havat) is képesek előteremteni és manipulálni is azt. A jég úgymond a második elemük. Főként a sarkkörön fordulnak elő.

Magmatis: A tűzelementálok alfaja. Bőrük kreolos barna színű, míg szemük színe sárga, a hajuk színe pedig mindig vörös. Képességük ugyanaz, mint az átlagos tűzelementáloknak, csak a tűz mellett a lávát is képesek előteremteni és manipulálni is azt. A láva úgymond a második elemük. Főként olyan területeken fordulnak elő, ahol vulkánok is megtalálhatók.

Inculta: A földelementálok alfaja. Bőrük fekete színű, szemük színe zöld és a hajuk mindig fekete színű. Képességük ugyanaz, mint az átlagos földelementáloknak, csak a föld, a sziklák és a kövek mellett a homokot is képesek előteremteni és manipulálni is azt. A homok úgymond a második elemük. Főként sivatagos területeken fordulnak elő.

Az elementálok elemüktől és alfajtól függetlenül is szaporodhatnak. Például, ha egy tűzelementál férfinek és egy földelementál nőnek közös gyermeke születik, akkor a gyermek vagy tűzelementál vagy földelementál lesz. Az elementálok nyugodt élőlények, ám szinte mindegyikük ért a harcművészetekhez valamilyen szinten, gyakori és mindennapi szokásuk a meditálás is. Tisztelik és becsülik a természetet. Semmilyen elemi (tűz, víz, levegő, föld) mágia nem hat rájuk (más mágia természetesen igen). Mágiát nem képesek elsajátítani. Hosszú életű faj, átlag életkoruk 180-200 év.


Az Elementálok élőhelye és története:
A Gloriun egy kisebb bolygó, de az élet kialakult rajta, ráadásul igen változatos formában. A bolygó 60%-át óceánok és tengerek, a 40%-át pedig szárazföld borítja. Négy kontinens található rajta, a Pangeas, az Odrion, a Salion és a Tronum. Az Odrion a legnagyobb, utána következik a Pangeas, amelyik a legtermékenyebb az összes közül. A Pangeas egy nagyobb kiterjedésű földrész, egyes részei, hol kellemes mediterrán erdőségek és dombságok, máshol megtalálhatóak a forró homoksivatagok, fent északabbra pedig havas fenyvesekkel borított tundrák, valamint legfentebb pedig ott van a jéggel borított északi sarkkör is.
Az Odrion legnagyobb része terméketlen füves sztyeppékből áll, délebbre pedig félsivatagok és kietlen kősivatagok vannak, az északi része a földrésznek kontinentális éghajlatú némi lombos erdő is megtalálható, ez a kicsiny rész az, ami termékeny.
A Salion a legkisebb kontinens, ráadásul a leghidegebb, a földrész legdélebbi része egyben a bolygó déli sarkköre is, egy hatalmas jeges puszta, tomboló hóviharokkal verte vidék. A kontinens középső része szintén havas fenyvesekkel borította tundra, míg az északi része valamelyest melegebb, óceáni éghajlatú, folyton esik ott az eső, de azért valamennyire termékeny a terület.
A Tronum egy javarészt lakatlan kontinens, szinte a földrész teljes részét trópusi dzsungel borítja.

A Pangeas kontinens lakói az elementálok, ezen a termékeny kontinensen egy fejlett civilizációt hoztak létre. Nagy városokat építettek, sajátos kultúrájuk is kialakult. Többnyire mezőgazdasággal és iparral foglalkoznak. De komolyan foglalkoznak az orvoslással és az oktatás is magas színvonalon, megy. A bolygó legfejlettebb civilizációja, kezdetleges gőzgépekkel hajtott hajókkal, léghajókkal és egyéb guruló járművekkel rendelkeznek. A fegyverzetük viszont régimódi, szablyák, kardok, lándzsák, ismétlő számszeríj és egyéb hasonló fegyvereket forgatnak. A puskaport ugyan feltalálták, használnak is primitívebb ágyúkat, de kézi tűzfegyvereik (puska, pisztoly) nincsenek. Az elementálok természetszerető és tisztelő lények. Békében és jólétben éltek, egészen addig, míg a másik két kontinensen élő fajok hódító hadjáratot nem indítottak ellenük, hogy megszerezzék termékeny földjeiket, mikor pár háború lezajlott, akkor az Elementálok tanácsa, új törvényt szavaztak meg. A lakosság minden tagjának legyen az, férfi vagy nő, kötelező legalább alapszinten elsajátítani valamilyen harcművészetet. Így a harcművészetek tanulása és a meditáció az elementálok között általános népszokássá vált, a kultúra részét képezték. Ez arra volt jó, hogy ha az ellenség ismét megtámadja őket, akkor azért legyen esélye a lakosságnak is a védekezésre, ha ne adj isten a hadsereg, már nem tudja védeni őket. Így a hadseregfejlesztése és a haditudományok fejlődése is egyre magasabb szintre fejlődött az elementáloknál. A Pangea egyszerre kontinens és az elementálok országa is, az ország államformája Köztársaság, amit az Elementálok tanácsa irányít, a tanács 100 tagot számláló szenátusokból áll.

Az Odrion lakói a gorlonok. A gorlon egy humaniod faj, bőrük színe grafitszürke vagy skarlátpiros, valamint rendkívül vastag, kemény és érdes a tapintásuk, akár egy vastag bőrmellvért. Négy karjuk van, valamint homlokuk közepén egy szarv is található, arcuk torz és ronda, agyaraik vannak, amik még rondábbakká teszi őket. Fizikailag rendkívül erősek, ugyanakkor rendkívül hajlékony a testük. Csontjaik vastagok és nagyon kemények. Magasak és nagy darabok, egy átlagos gorlon 190-250 cm magas és 120-160 kg. Bár mozgásuk lassú mégis jó harcosok. Primitív egy faj, nomád életmódot folytatnak. Állattenyésztéssel, vadászattal és gyűjtögetéssel foglalkoznak. Hordákban harcolnak, kezdetleges fegyverekkel (kőbunkók, buzogányok, csatabárdok, fából készült pajzsok) legtöbbjük kőből készül, akad pár, amelyik fémből is. Kizárólag közelharcosok, távolsági fegyvereik nincsenek, megvetik őket. Egy hordának a feje a törzsfőnök. Ostoba alulcivilizált barbár népség, néha még egymással is háborúznak. Szeretnek harcolni, lerészegedni.

A Salion lakói az aleonok. Az aleon az emberre hasonlító humanoid faj, bőrük színe hófehér némi lila beütéssel, 300-350 cm magasak, testalkatuk vékony, a férfiak szálkásak, míg a nők karcsúak. Első ránézésre testük vékony és törékeny, ám valójában fizikailag ugyanolyan erősek, mint a gorlonok. Az aleonok gyönyörűszép teremtmények, arcuk szép és derűs, szemük színe ibolya vagy égszínkék, hajuk hosszú, mind a férfiaknak, mind a nőknek általános és egyben hagyományos, valamint normális külső megjelenés az aleonoknál.
A hajuknak a színe lehet, fekete, ezüst vagy aranyszőke. A férfiaknak tilos a szakáll növesztése, arcuk mindig sima. Az aleonok képesek az egymás közötti telepátiára, valamint képesek tárgyakat lebegtetni és a tudatukkal irányítani. Vérük kék színű. Többnyire fakitermeléssel, halászattal és bányászattal foglalkoznak. Fejlettebbek a gorlonoknál, de le vannak maradva az elementáloktól. Vitorláshajókkal és állati erővel húzott szekerekkel közlekednek. Fegyvereik többsége fémből készülnek, többnyire középhatótávú (pl: lándzsa, alabárd) és távolsági (íj, nyíl, dárda) fegyverekkel harcolnak, a közelharcot nem kedvelik. Kifinomult népség, államformájuk császárság. A császár szava szent és sérthetetlen. Oktatásra szintén nagy hangsúlyt fektetnek, rendkívül illemtudóak, szeretik a művészeteket (festészet, zene). Ugyanakkor uralkodó típusú nép, kezdetben, jóban voltak az elementálokkal, de mikor létrejött egy új császári dinasztia, és a dinasztiából jött új császárok új felfogást és nézeteket kezdtek hirdetni, az aleonok hódító háborúba kezdtek, mint a gorlonok, mint az elementálok ellen. Jelenleg viszont az aleonok és a gorlonok szövetségesek.

A Tronum bár szinte lakatlan kontinens, mégis van egy faj, amely apró közösségekben, kisebb populációkban élnek szétszórtan, ők a milonok. A milon egy szintén emberre hasonlító humanoid faj, bőrük színe kreol barna, fülük hosszú és hegyes, hosszú hajuk szőke vagy vörös színű, szemük színe pedig zöld vagy piros. Arcuk aranyos és kedves, igazán szép teremtmények 50-70 cm magasak, vékony karcsú testalkatúak, halásznak és gyűjtögetnek. Békés lények, ugyanakkor ők a legprimitívebbek, még a gorlonoknál is fejletlenebbek, ruhát szinte nem hordanak, ágyékkötőben mászkálnak. Amolyan bennszülött nép, fegyvereik nincsenek, fából faragott szigonnyal és fúvócsövekkel halásznak és vadásznak. Nagyon ritka faj, igen kevés van belőlük, anno a gorlonok vadásztak rájuk, hogy megegyék őket. A milonok nagyon félénk lények, rejtőzködve élnek egymás között, békében a sűrű dzsungel mélyén.

A hozzászólást Arleon Said összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 03, 2013 9:35 pm-kor.
avatar
Arleon Said
1. szint

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2013. Jul. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Arleon Said

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Szer. Júl. 03, 2013 7:45 pm

Üdv az oldalon.
Az elementálok kissé túl lettek fejlesztve, teszem azt nem írtad le hol a gyenge pontjuk. Nem kell költeniük a pontokból, pedig mágiát használnak, sőt még egy alapfokú mágiaellenállást is kaptak, ami megint csak pontba kerülne amúgy Smile

Pangea? Biztos vagy ebben a névben, direkt vagy véletlen? azt hiszem egyelőre ennyi, ha a szóismétléseket nem nézem

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.