Bárpult

Go down

Bárpult

Témanyitás by Progress Bar on Kedd Jan. 15, 2013 2:27 pmA Progress Bar a Végtelen Városnak is nevezett helyen is csudabogárnak számított. Kinézete futurisztikus, környezetéhez képest teljességgel anakronisztikus. Neon és elektromos világítás szolgáltat fényt, iparilag előállított acélból és valamiféle különleges, műanyagnak hívott valamiből készülnek a bútorok. Mindenféle nyelvű feliratokkal ellátott üvegekből szolgálják fel az italt a vevőknek, melyek legalább annyira színesek, és diverzek, mint maga a bár. Számtalan ajtó vezet mindenféle termekbe, lépcsők vezetnek emeleti VIP szobákba, sporttermekbe. Miután a helyhez nincsen térkép, aki innen, a Bárpulttól elkóborol, az lehet, hogy örökre elveszik - vagy legalábbis azt mondják.

Az alapzaj igencsak magas, a részeg gajdolóktól a spontán táncoló személyekig a sarokban fojtott hangon sutyorgó lények szogáltatta kakofónia az éjjel-nappal nyitva tartó hely védjegye. Aki elbújni kíván, annak nem ajánlatos a Progress Barba jönnie, minden asztalról legalább egy kisebb bárpultra rá lehet látni - és vica-versa - és aki rendszeresen ide jár, újra és újra ismerős arcokba botlik mindenütt. Az árak kedvezőek, a hőmérséklet kellemes, és egyes pletykák szerint az elképzelhető összes szórakozási formának lehet hódolni, már amennyiben az ügyfél jóban van a pultosokkal, és bírja a pénztárcája.
avatar
Progress Bar
1. szint

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2012. Aug. 13.

Adatok
Faj:: Asztrálféreg
Kor::
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Hétf. Feb. 11, 2013 5:39 am

*Visszhangváros kocsmájába is eljutott a hír, pedig halott lábakon szaladt, vagyis inkább pukkant elé, hogy morcos apró fejével és imádni való füsthalmaival magyarázza.. valami izé kinézetű akármi telepedett meg necropolisban. A magyarázatra ugyan kissé furcsán nézett volna, ah nem a tökmagról lett volna szó. így csak kapott egy buksi tapogatást és háromszor is megvonta a vállát. De hogy már az utca népe is sutyorogjon, hogy a hullák megint valami csudaságot műveltek a földjükön. Megszokott dolog ez errefelé kérem szépen, hisz bohém társaság ki már nem féli az elmúlást. Na de Mifla meg valahol a bensejében mélyen nem is elrejtve nőből van, hát tesz az öregségre és kíváncsi. Így ezzel a pár ezer évvel a háta mögött, mikor még mindig csak fiatal felnőttnek számítana, hát felkapta motyóját, mi egy tarisznya mindenféle fizetőeszköz lett vala és átvágott visszhang ezernyi pallóján, át a mocskon és gőzön, acél szívén, majd elszlalomozott a határvidékre hol próbálta levakarni magáról a vihorászó hullákat és íme.. Most csak fejét vakarja és ingatja, hogy ez meg mit keres itt. Felvont szemöldök, kétkedések hada és egy jól védett koponya tartalmával lép be.*
-Mi a bánatos füstön főtt ropogós galira comb..
*A pultnak kinéző villódzó színáradathoz lépve csak forgatja fejét és ha megkérdezik mit kér..*
-Azt hiszem egy liternyi káoszt..

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Progress Bar on Csüt. Márc. 21, 2013 12:01 pm

Az épület szinte teljesen tele van, Miflansionia szinte nem is lát üres asztalt, furcsaságokat annál inkább. Itt-ott halottak tivornyáznak, kissé összefüggéstelenül, máshol valami kártyajátékot játszanak kör, rombusz, háromszög, és gömb alakú kártyákkal, amiken legalább húszféle szimbólum van. Néha egy-egy lap felfordításakor versenyeznek a résztvevők azon, hogy melyikük üvölti el hamarabb a "csiancsí-bambala" szóösszetételt, aki a leggyorsabb volt, az igyekszik odakapkodni az asztalon hagyott pénzért (?), és a saját térfelére húzni, miközben a többiek kétkézzel megfogják a fülcimpájukat, vagy annak megfelelő dolgot, egy másik mégérthetetlenebb szót üvöltözve, ezután légycsapóhoz hasonló tárggyal csapkodják a rabló kezeit, a körülállók meg hangosan kacagnak. Egyesek mesterei a játéknak, és buddhista nyugalommal nézik az eseményeket, persze a többségnek halvány fogalma sincs arról, hogy mi történik, de mulattatja őket az érthetetlen játék.Egyik sarokban narancssárga lények konspirálnak, és ujjal mutogatnak a többiekre, mire újra lelkes susmorgásba kezdenek. Néhányan magányosan ülnek félreeső sarkokban, és a többiek messziről kerülik őket, és nagy tömegek mozognak még a liftek környékén. Kívülről is látszott, hogy az épület rengeteg szintes, és az öltözékek kavalkádja alapján szinte bármi lehet bárhol. A pincérek föl-alá cammognak mindenféle italokat és ételeket szolgálva, némelyik mozog, mások színt váltanak, van néhány normális (azt a tényt leszámítva, hogy az étel hangosan dícséri magát), megint mások pedig csak beszélgetnek, mindenféle étel vagy ital nélkül, szemlátomást semmit sem fogyasztva, de úgy néz ki, a házigazdák megtűrik őket, hiszen senki sem szól rájuk, hogy nem kéne.

A pultnál egy a hely viszonylatában furcsa lény köszönt rád, hiszen humanoid, egyetlen apróságot leszámítva: fémből van a teste, és valami gépies hanggal köszönt rád: egy nőneműre szabott automaton.

- Máris. - mondja konzervhanggal, és a pult belső részéről pont a te részednél vesz elő egy üveget, úgy néz ki, a palackozott káosz olyan gyakori rendelés, hogy hátra sem kell menni érte. Lilászöldes fényű valamit, önt neked pohárba, ami hol légnemű, hol folyékony, hol fagyott, hol forrásban lévőnek tűnik, hasonlít ilyen szempontból az egész helyre. Ha körbenézel, láthatod, hogy az égvilágon senki sem fogyasztja éppen ezt az italt, persze a figyelmesek észrevehetik, hogy nincs két egyforma ital, a mégfigyelmesebbeknek meg feltűnik, hogy de van néha egyforma rendelés, de ritka, mint a... ennél a helynél vajon mi ritka?

Érzetre az ital kellemes, édessavanyú ízű, enyhén alkoholos, de egy furcsa utóízt hagy maga után, ami szinte ösztönzi a fogyasztót arra, hogy hajtson le mégegy korttyal, esetleg egyen hozzá egy tortát, vagy valamilyen az italhoz hasonlóan érthetetlen élelmiszerek egyikét. Ismét az automaton szólal meg:

- Mivel kíván fizetni? - teszi fel az egyszerű, de mégis összezavaró kérdést. Hogyhogy mivel?
avatar
Progress Bar
1. szint

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2012. Aug. 13.

Adatok
Faj:: Asztrálféreg
Kor::
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Csüt. Márc. 21, 2013 10:59 pm

*Már imádja ezt a helyet. Csak nézelődik a pultnak dőlve együtt nevet a bolond kártyásokon. Mintha visszhangváros sűrítették volna össze egy apró helyre. a hullákat még megérti, azok mindenhol tivornyáznak, de hogy ennyi nem dvergár gépszerű lény szaladgáljon ilyen kicsi térben. Na mindegy is, mert a pultnál az automaton végre megszólal. Pont olyan mint Acélban a pultos.. csak kissé felújított verzióban, na jó nem kissé. Mosolyogva fordul felé, majd a mosolyból újabb áll leesési mimika kerül elő. Van iható káosz? Na ilyet még nem hallott, pedig azért elég sok helyen mászkált. Van még új a nap alatt. Nézelődik a szomszédjaira hogy mit isznak, hogy néz ki, mit beszélnek, egészen addig míg az ital meg nem érkezik elé. Kész itt van vége a világnak, be fog költözni ide. Jó pár percig csak mered a pohár tartalmára eszméletlenül vigyorogva. Majd kézbe veszi és végre hangosan is kimondja a gondolatait.*
-Imádom ezt a helyet.. mi? Ja fizetni persze. Na lássuk csak.
*Teszi fel a pultra a táskáját.*
-Azt mondja hogy, van itt Földi dollár, grúz, lej, forint, aranytallér még a régi időkből, aztán zenderai arany, ezüst bronz érme, öö. acélbeli ezüst és réz lapok, némi drágakő zúzalék, azt hiszem a síkvidékről.. Na ez mi lehet?
*Emel ki a táskából egy lapos háromszögletű papír darabot, rajta arany nyomással.*
-Öö.. mélytárnás írás, gondolom a lepretinek hozták magukkal. De van még itt kutyafül szárítva, aszott gyíkláb.. szóval mivel fizessek?
*Emeli fel végre fejét és vigyorog az automatonra, miközben feltűnés mentesen a pohara után kapar és végre meg is kóstolja.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Progress Bar on Pént. Márc. 22, 2013 3:53 pm

Tőled jobbra egy inszektoid létforma támasztja az asztalt csápjaival, három szék is van közöttetek, és tipikusan nyílik a tér, olyan a figura, pedig kitinpáncéljára meglehetős pontossággal - talán a tetoválás valami ottani megfelelőjelehet - több különböző kultúra béke és harmóniajele is fel van festve. Túl pontos ahhoz, hogy valami diákcsíny legyen, vagyha diákcsíny, akkor hihetetlenül jól kivitelezett. Egy bot végén kis vászoncsomagból hamubasült pogácsát, és néhány rézpénzt cserél el egy tál féregre, és egy pohár nem egészen indokoltan túlcukrozott vízre. Egy pillanatra rádnéz légyhéhez hasonlatos szemeivel, majd felső pár lábacskáit összeteszi, és meghajol egy kicsit, majd visszafordul felszolgált ételéhez, és italához, és jóízűen elkezdi fogyasztani, szárnyaival valami védikus mantrára emlékeztető dolgot zümmögve. Másik oldaladon egy fiatal punk, vagy goth, vagy mifene élőhalott támasztja búskomoran a pultot, némileg már részeg is lehet, arcán elfolyt smink található, öltözéke ugyan fekete feketével, de már az elhanyagoltabb fajta. Valami számodra ismeretlen nyelven ismételget egy mondatot, közben egy félreismerhetetlen illatú löttyöt fogyaszt: olcsó brandy. Ő teljes egészében ignorál téged.

Miközben végignéztél pultszomszédaidon, az asztalra kiszórt valutákból és "valutákból" eltűnt a kutyafüle, méghozzá az összes, ellenben kaptál visszajáróba mégegy alkoholos üveget, rajta a felirat: "Csak dvergaroknak. De tényleg." Lehet náluk ez valami valuta, vagy ha jobb nincs, ezzel csereberélnek.
avatar
Progress Bar
1. szint

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2012. Aug. 13.

Adatok
Faj:: Asztrálféreg
Kor::
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Szomb. Ápr. 06, 2013 7:51 am

*A csápos lény felé biccent és mosolyog, majd oldalra fordulva az ignorálóra is vigyorog egyet, amolyan miért ne alapon. Mire visszafordul maga elé az összes kutyafülének nyoma veszett. Kicsit ráncolja homlokát.*
-Háhh.. micsoda rablás. Jó drága lét kértem.
*Motyogja maga elé, majd ha már ilyen sokba került ez a káosz, legalább meg is issza. na meg visszasöpri a maradék pénz-akármiket. A pultos felé csápolva hevesen próbálja felhívni magár a figyelmet és ha ez sikerült rögtön le is csap rá.*
-Mondja csak ki a tulajdonosa ennek a helynek? Kérdeznék tőle pár dolgot, tudja eléggé kíváncsi típus vagyok.
*Vigyorával rügyet lehetne fakasztani, legalábbis annak szánja, na de hogy ez kívülről egy automatonnak hogy fest. Valószínűleg sehol.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Progress Bar on Vas. Ápr. 07, 2013 3:52 pm

A jó drága lé hatására kezded egyre furábban érezni magad. Ahogy maga a lé is folyamatosan változott, a te észlelésed is, minden mintha egy kicsit jobban vibrálna körülötted, és másra se tudsz gondolni, csak arra, hogy ez az egész egy hatalmas rendszer, melynek szabályai oly mértékben bonyolultak, hogy szinte átláthatatlanok, de mögöttük ott van a végtelen lehetőségek tárháza.

Vagy csak be vagy rúgva.

Mindenesetre az élőholt, aki szomorú, olyan arckifejezést vág, mikor meglátja, hogy rávigyorogsz, mint aki életében nem látott még nőt, most pedig magával a szerelem és szépség istennőjével találkozott volna. Gyorsan visszabámul a saját italára, mintha abban keresne magyarázatot. Hangos megjegyzésedre, melyben az árakat ócsárlod, dadogva, szinte alig érthetően válaszol.

- Az... az... árakrakrak napapapról napapapra váláláltoznak, éppenéppennnen aaamibből kevévévévésvan, valvavalvalvaluta... - a többit már nem nagyon érted. Nem vagy benne biztos, hogy ő beszél így, lehet csak te fogsz fel az egészből ennyit, a fene tudja. Mindenesetre mikor elkapod megint az automatont, és felteszed neki kérdésedet, csak ennyit válaszol:

- Elnézést kisasszony, nem értem a kérdést.

Lehet, már te is érthetetlenül beszélsz?
avatar
Progress Bar
1. szint

Hozzászólások száma : 8
Join date : 2012. Aug. 13.

Adatok
Faj:: Asztrálféreg
Kor::
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Kedd Ápr. 09, 2013 9:14 pm

*Hát ez valami eszméletlen jó. Nem éppen a rend és törvény híve, tehát kereste a káoszt ahol csak bírta és nesze, pont egy kocsmában talál rá. Na igaz, így elég nehéz lenne bármihez is kezdeni vele, na de csak párszor élünk, hát használjuk ki a lehetőségeket.
Erősen próbál koncentrálni a felé hajtott szavaknak, mik úgy látszik valahol a koponyájában összevissza verődnek, mert hogy csak nem így mondja az a szerencsétlen zavarodott hulla. Minden esetre az egész koncentrációból annyi látszódhat kívülről, hogy erőteljesen fókuszál a dadogó szavakat mondó szájra, már így féloldalasan.*
-Ahha..
*Nyög ki a végén ennyit, mintegy nagyjából felfogva az értelmet, majd automaton felé csak int egyet, hogy mindegy, talán nem is úgy gondolta, vagy leginkább nem most.*

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bárpult

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.