Természetszellemek a jelenben

Go down

Természetszellemek a jelenben

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Pént. Jan. 04, 2013 2:27 am

Ugyan területükről már nem törnek ki, de ha valaki lakhelyükre téved eléggé agresszívan viseltetnek irányukban, mondhatni azonnal támadnak. ez alól egyedül az elementalista mágusok képeznek kivételt, de csak három fajtájuk, a víz,a szél és a föld. Talán egykori szüleik előtt tisztelegnek ezzel.
Egy nagy "közösségben" élnek. Nincsenek vezetőik, nincs rangsorolás, se családjuk. Mindenük az erdő, nem tisztelnek isteneket, csak vigyázzák az egyensúlyt. Már nem kell a szaporodásukhoz a Lelkek segítsége, de nem is igazán lehet tudni hogy jön létre egy új Szellem, mivel gyerek nincs köztük, se öregkort megélt. Mintha a földből nőnének ki és már felnőttként kelnének életre.
A miólákkal sem tartják a kapcsolatot, esetleg természeti vész esetén válaszolnak a segélykérésre.

Egy átlag napon, mikor épp nem kell ügyelniük Elassil egyensúlyára úgy élnek a Tiltott Rengetegben, mint erdőben a fák. Egymás mellett, de nem egymással. Nem zavarognak, nem beszélgetnek, nincsenek mindennapos szertartásaik, pusztán élvezik a napsütést, vagy az esőt.
soha nem támadnak fajtársra. Nem számít nekik a pénz, se hatalom, se gyerek, se szomszéd, nincs rajtuk fogás.
Nézik ahogy kedvenc viráguk szirmot bont, mintha a világ legbékésebb és egyben legbutább lényei lennének, pedig többet tudnak Elassil jelenlegi helyzetéről, mint az, aki erre szánta életét, hisz növények, állatok mindenhol vannak.
A vadállatok nyelvét nem teljesen, de nagyjából megértik, viszont soha nem küldenék őket harcba. A miólákkal ellentétben még a növényeket sem irányítják. S talán pont ezért a háziasított állatokkal nem tudnak kommunikálni, mintha egy teljesen más dimenzió lényei lennének.

Létezik a legendákban, mendemondákban és néhány szemtanú szerint, egy radikális természetszellem csoportosulás, kik a fejükbe vették, hogy márpedig újra a kezdeti időszakot veszik vissza és Elassilról elsöprik az utolsó civilizáció maradékát is, majd az összes humanoid fajt és megteremtik az ősidőket. Ha homokvihar tör, ki ha elönt egy-egy karavánt a part mentén a tenger.. lehet hogy ők vannak jelen.

Évente egyszer azonban mindezek ellenére mégis megnyitják a Renget egy részét, ahova négy magas rangú és mentális képességekkel rendelkező miólát kérnek fel, kik a terület négy sarkán vigyázzák és pásztázzák a meghívottak gondolatait.

Nagy ritkán mikor egy új Szellem "születik", az ifjú el szokta hagyni a Rengeteget, hogy tapasztalatot és nagyobb látképet szerezzen a világról, megismerje a civilizációt. Saját bőrén tapasztaljon meg történéseket. Az ifjakban nem erős még az agresszió, de bármilyen apró ok kiválthatja belőlük.

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.