Namora Thalyssea

Go down

Namora Thalyssea

Témanyitás by Namora Thalyssea on Vas. Dec. 30, 2012 3:29 am

Név: Namora Thalyssea
Nem: nőstény
Kor: 25 év
Születési dátum: Vb.U. 23.447
Születési hely: Szuronyzátony (az Örök köd tengerének déli részén)
Származás: Elassil
Faj: Természetszellem
Alfaj: Ichtyn

Az ichtynek a természetszellemek fajának azon képviselői akik az évezredek során szinte teljesen alkalmazkodtak a víz alatti élethez. Alsó végtagjaik uszonyokkal szegélyezett farokká alakultak, nyakukon három pár külső kopoltyú díszeleg, koponyájukból csápok tekeregnek elő, karmokban végződő ujjaik között pedig úszóhártya feszül. Bőrük a kék összes árnyalatában játszik, egész testük finoman áttetsző, mintha csak vízből lennének.
Noha képesek humán alakot ölteni és életben maradni a szárazföldön, mégis csak ritkán hagyják el a tengerek mélyét. Ennek az is az oka, hogy mivel a mélységhez alkalmazkodtak így látásuk és hallásuk jóval kifinomultabb mint szárazföldi rokonaiké, ezért az ichtynek számra kifejezetten kellemetlen a nappali világosság, közvetlen napfény pedig akár meg is vakíthatja őket. Éjszaka ellenben még a leggyérebb fényben is kitűnően látnak.
Csak humanoid és fél-humán (vízi) alakot képesek ölteni (tehát teljesen állatit nem) illetve kizárólag vízmágiát és faji mágiájuk víz-alapú varázslatait sajátíthatják el.

Mágiaág: Átlényegülés (csak víz) 1. szint - 4 pont


Tulajdonok és Pontok:

Háromágú, kharybdit szigony - 2 pont

Hosszú, ívet pengéjű, kharybdit tőr - 1 pont


Kharybdit hajítótűk - 1 pont

(Megjegyzés: a Kharybdit egy kizárólag víz alatti, vulkáni tevékenység során keletkező fém. Az ebből az anyagból készített eszközök kékes színűek, rendkívül könnyűek és meglepően ellenállóak.)

Árnyékoló maszk (közvetlen napfénytől nélküle akár meg is vakulhat)

Attor kígyó mérgével teli üvegcse

Igazgyöngyökkel teli erszény

Állat: Nagarys – Attor kígyó (fiatal nőstény, csápok nélkül körülbelül 80 cm hosszú) - 1 pontAz Attor kígyók ritka, színpompás, veszélyes és nagyon intelligens, kétéltű lények. Vízben vagy mocsaras fél-száraz helyeken érzik igazán jól magukat. Ideális körülmények között hatalmasra nőhetnek, egyes tengerészek egész hajókat bekebelező példányokról is beszámoltak (néhány korsó ital után).
Ezek az állatok olyan méreganyagot termelnek, melyre az ichtynek immunisak, ezért előszeretettel idomítják őket vadászathoz.
A méreg, jóllehet nem halálos, de az áldozat szervezetébe jutva pillanatok alatt kifejti hatását átmeneti bénulást okozva. A mozgásképtelen prédát azután a kígyó (vagy gazdája) nyugodtan elfogyaszthatja.
Az állatok pofájából kétoldalt tapogató csápok nőnek ki, melyek mérgező csalántüskékben végződnek. Ezek egyaránt szolgálnak a préda csalogatására, megmérgezésére és megragadására, illetve a tájékozódásban is nagy szerepük van.


Karakter

A múlt:

Acélvárostól délre terül el a csak az "Örök köd tengere" (lustáknak: Ködtenger) néven emlegetett víztömeg. Amint azt neve is mutatja, nem tartozik a kedvelt sétahajó útvonalak közé. Épeszű kapitány legalábbis nem merészkedik tovább a partközeli vizeknél, a ködön túl ugyanis szinte lehetetlen navigálni. (Valójában nem is köd az mi megül a víz felszínén, hanem a tengerfenéken zajló heves vulkáni folymatok mellékterméke.) Csak kevesek jutottak túl a ködön és még kevesebbek tértek vissza a szárazföldre, hogy útjukat elmesélhessék. A gyér látási viszonyok mellet ugyanis a hajósoknak számolniuk kell más veszélyekkel is. Ilyen például a Szuronyzátony.
Ez a hatalmas kiterjedésű képződmény még jóval a ködön túl is folytatódik, hogy aztán legdélebbi pontján szabályos szigetcsoporttá szélesedjen. E szigetek jobbára kopárak, csupán elhanyagolható növényi vegetáció él meg rajtuk.
A mélyben azonban annál nagyobb a nyüzsgés. Fajok százai élnek egymás mellett a táplálékban gazdag vizekben.
A tengerfenékhez közel, mesterséges, aprólékosan megmunkált barlangrendszer árulkodik arról, hogy egykor értelmes fajok is laktak a mélyben. A fenék közelében elszórva, számos ehhez hasonló ősi építmény található, építőikről azonban mit sem tudni. A romok ugyanakkor nem sokáig álltak elhagyottan, tengeri lények tucatjai vették birtokba őket.
Egy ilyen zátony-közeli építményt sajátított ki magának a fiatal ichtyn leány, Namora Thalyssea.
Népének szokásai szerint, miután nagykorú lett és ősei átadták neki tudásukat, elhagyta őket és új vizek után nézett. (A természetszellemek nem épp családcentrikusságukról és társaság kedvelő voltukról híresek.)
Namora azonban egy olyan tulajdonsággal rendelkezett, melyet csak kevés ichtyn mondhat sajátjának, ez pedig nem volt más mint a kíváncsiság.
Hatalmas területeket úszott be, megannyi vízalatti ős-építményt derített fel, sőt éjjelente a zátony szigeteit járta humanoid alakjában. Egyik ilyen sétája alkalmával lelt rá egy haldokló hajótöröttre. Namora megszánta a lényt.
Előbb ellátta sebeit, majd rendszeresen ételt, italt hozott neki, aki így még sérülései ellenére is hónapokig élt.
A lányt szórakoztatta a szárazföldi, úgy tekintett rá mint egy önmagáról gondoskodni képtelen állatra, ami érdekes történetekkel hálálta meg a törődést.
És valóban, az öreg férfi minden éjjel mesélt neki messzi tájakról, különös fajokról, mágiáról és meglepő találmányokról. Ez utóbbi kevésbé érdekelte a lányt, a varázslásról szóló történetek viszont annál inkább.
A férfi szerint, aki magát kutatónak vallotta (fél szeme és számos sérülése azonban másra utalt), hihetetlen mértékű tudás volt felhalmozva a szárazföldi városokban. Azt is elmondta, hogy a lány testét díszítő igazgyöngyök (különösen azok melyek világítanak) egy kisebb vagyont érnek, és ezek árából akár két életet is leélhetne gondtalanul.
A hónapok során Namora kíváncsisága egyre inkább feléledt a szárazföld iránt, így mikor a hajótörött végül meghalt, a lány elhatározta hogy útra kel.
Annyi gyöngyöt gyűjtött amennyit csak tudott (remélve hogy így nem ütközik majd pénzügyi gondokba), majd kígyója Nagarys társaságában elindult a veszélyekkel teli úton…


Kinézet:
Fél-humán (vízi) alakban:


Humanoid alakban:
Az átlagosnál valamivel alacsonyabb, karcsú, fiatal lány benyomását kelti. Bőre sötétkék, finoman áttetsző. Haja ciánkék. Csápjai esetlenül omlanak vállára/hátára, mintha csak fejdísze tartozékai volnának. Szemei világoskéken ragyognak, valósággal világítanak arcából.

Jellem:
Nem túl beszédes, ámde rendkívül kíváncsi teremtés.
Rendelkezik fajtájának harciasságával, amennyiben a természet (főként vizek világának) védelméről van szó. Akár a legtöbb természetszellem, ő is megveti a technikai fejlődés minden fajtáját.
A tenger mélyén megszokta a magányt illetve, hogy az értelmes lények közül csak fajtársaival érintkezzen és velük is ritkán.
A legtöbb más, humanoid faj egyedeit alantasnak és a természetre károsnak tartja. Megbecsülését nem könnyű elnyerni.

avatar
Namora Thalyssea
1. szint

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2012. Dec. 29.

Adatok
Faj:: Természetszellem
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Namora Thalyssea

Témanyitás by Morpheus Mord on Vas. Dec. 30, 2012 3:57 am

Elfogadva, mehetsz játszani.
Felhasználó nevedet megváltoztatjuk majd a karakter teljes nevére, amint láttad ezt a hozzászólást:D
avatar
Morpheus Mord
Legenda

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2011. Nov. 13.
Tartózkodási hely : A túlon túl, de még a nyúl előtt.

Adatok
Faj:: Kaszás
Kor:: Meghatározhatatlan
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Namora Thalyssea

Témanyitás by Namora Thalyssea on Hétf. Dec. 31, 2012 1:30 am

Köszönöm szépen! (a név váltást is) Smile
avatar
Namora Thalyssea
1. szint

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2012. Dec. 29.

Adatok
Faj:: Természetszellem
Kor::
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Namora Thalyssea

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.