Miolák most

Go down

Miolák most

Témanyitás by Miflansionia Karlikovszky on Pént. Dec. 28, 2012 9:21 am

Család alapú berendezkedés jellemző rájuk és leginkább csak saját fajukban bíznak. Kisebb törzsekbe rendeződtek, mik folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot. A törzsek élén a legöregebb házaspár áll, egészen addig, míg valamelyik tagja meg nem hal, mert hogy vallják, csak a kettősség hozhat egyensúlyt a népre. Ők döntenek a kényes helyzetekben, de a szűk családi körben hozott döntésekbe nem szólnak bele, mivel ott is az anyáé és az apáé a vezető szerep. Havonta egyszer a törzsek nagy vezetői gyűlést tartanak, ha éppen nem jön közbe semmi. Vész esetén ez a gyűlés bármikor összehívható, de közös megegyezés alapján úgy is a visszavonulásra szoktak szavazni, ilyenkor elhagyják otthonaikat és az egész faj úgy ahogy van, elmerül a mocsárban, majd a vész elmúltával szépen visszaköltöznek.
Ha mégis szükségszerű az ellentámadás, akkor a tapasztalt asszimilálókat küldik ki, akik rejtekükből, mérgezett nyilakkal és az indák mozgatásával a szőnyeg alá söprik a gondot, hogy ott fulladjanak meg. Előfordult még a legendák idejében, hogy mikor a mocsárba menekültek és a természetszellemek magukhoz vették a lelkük egy részét, hogy cserébe adjanak a sajátjukból, a szellemek segítségét kellett kérniük. Úgy tartják az egész mocsár életre kelt és minden növény, minden állat egy lényként állt fel és söpörte el a behatolókat, kik ha minden igaz a morkálok lehettek, de erről még a legendákat mesélő öregek is csak nagyon ritkán tesznek említést, akkor sem igazán biztosak benne.
A többi fajjal, mint egységgel nincsen gondjuk, hisz kereskednek is velük, de azért nem nagyon szeretik, ha idegnek járkálnak a területükön, így, persze csak önvédelem miatt, csapdákat helyeztek el szerteszéjjel a mocsárvilágban.
A férfiak általában vadásznak és a mágiákat tanulják, míg érdekes módon a nőknél sokkal gyakoribb a mágiaellenállás kifejlődése és a családi összetartás képessége. Öt éves korukban a gyerekek átesnek egy beavatási szertartáson, mikor kiderül, hogy melyik mágiaágra alkalmasak, de valamiért az akkor őket ért behatás oly erős, hogy megmarad egész életükön keresztül. Tehát ha vidám perceket szerez neki a szertartás, egész életében mosolygós lesz és jókedvű, ha dühös, akkor mérges, és így tovább.
Maga a beavatás egy pár perces procedúra csupán. Minden egyes törzsi élőhely közelében található lélekfa, aminek a belsejébe még éppen beférnek a gyerekek. Ebbe az odúba fújják be a hallucinogén hatású füstöt, mit a mocsárvilágban található növények feláldozásával nyernek. a füst egy kürtőn keresztül szinte azonnal távozik is, és a hatása maximum két percig tart, ami alatt a gyerek víziókat kap. Ezután ha saját maga nem tud kijönni, akkor mágiaellenállása lesz, ha ki tud, akkor másnap dől el, hogy mire alkalmas. (A kislányok nem szoktak tudni kimászni, mert náluk genetikai alapon talán, gyakoribb a mágiallenállás, amire viszont jobban hatnak a hallucinogén anyagok és legyengítik őket.) A következő reggelen elmeséli mit látott és az öregek eldöntik, vagy kérheti a saját sorsot, ha már elég tapasztalt hozzá.
Hazudni nem szoktak, hisz nincs miért, a családon belüli, sőt a fajon belüli erőszak egyszerűen nem létezik. A bűncselekményre addig nem volt még szavuk sem, míg a kereskedelem ki nem fejlődött náluk.
Persze kivételek mindig akadnak, de a kivételeket nem szeretik és azok inkább elhagyják az otthonukat, hogy hírnökök, vándorkereskedők és elassili lakosok legyenek. Mert hogy a miólák mocsárlakók, a többi néptől külön, az sem igazán érdekli őket hogy a mocsár Elassilon van. Szinte más dimenziónak tartják.
Táplálkozásuk még egy furcsa dolog, mert mindig azt eszik, amiből épp túl sok van, hogy fenntartsák az egyensúlyt. Volt hogy egy évig csak és kizárólag vizilápint (halfajta) ettek, mert túlszaporodott és elkezdték felemészteni a a lárva és bogár populációt. Ha valamelyik növény terjedt túlságosan el, a többi kárára akkor pedig vegetáriánusok lesznek, persze ezek nagyon kirívó esetek, általában az egyensúly, pont a változatos étkezéssel tartható fent.

Pár ismertebb család név szerint:

Zöld moszatok - Talán a legnagyobb törzs ami a mocsárvilágban fellelhető. A központi részen helyezkednek el és úgy vélik ők voltak itt még a legelsők, kik engedélyt kaptak a letelepedésre. Általában náluk rendezik meg a havi gyűléseket. Mihez egy régen meghalt fa törzsét rendezték be. Nagy megtiszteltetés ha valaki rá teheti kezét a szent a fára. néha jutalmul is szokták engedni.

Sárga miólák - jó ha tízen vannak. Furcsa szokásuk miatt, minthogy sárgára mázolják a fülüket, kicsit ferde szemmel néznek rájuk, de egyébiránt, semmi másban nem térnek el fajtársaiktól.

Alkonyati szemek - tőlük került ki eddig a legtöbb asszimiláló képességű mióla. Gyakori szokásuk, hogy csapatostul járják végig a mocsárvilágot, úgy hogy arról még a többiek sem tudnak. Ők a faj őrszemei, a riasztó család.

Indás gekkók - több családot is ezen a néven illetnek, mind kivétel nélkül a folyó körül élnek és a hidakat vigyázzák, vagyis karban tartják az indákat és a betolakodókat fogdossák össze, majd dugják olyan helyre, ahonnan élve még nem került elő senki, de táplálják az élővilágot. Természet mágus a többje.

Szálkás árnyak - valamiért a beavatási szertartásaikról a gyermekek nagyja rossz emlékekkel távozik, így a család majd kilencven százaléka mogorva és undok. azt rebesgetik hogy túl közel vannak a más fajúakhoz, mert ők tartják fenn a piacot.

A természetszellemek gyakran előforduló és megtűrt vendégek náluk, de csak pár darab lakik a mocsárvilágban, a többi mondhatni átutazóban van, ők a tiltott rengeteg lakói.

_________________
Van aki hülyéskedik, van aki hülye. Nem mindegy.
avatar
Miflansionia Karlikovszky
Legenda

Hozzászólások száma : 263
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Nő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.