Tűz elementálok

Go down

Tűz elementálok

Témanyitás by Morpheus Mord on Hétf. Aug. 06, 2012 9:40 am

Tűz elementálok

Szalamandrák:
A tűz elementálok hierarchiájában legalul a Szalamandrák találhatóak. Nagyjából annyi intelligenciával rendelkeznek mint egy hüllő. Sok befolyásuk nincs is a tűzre, mágusok kandallókban, tűzhelyekben szokták őket tartani, hiszen örökké égnek, így megoldva a fűtést, sütést, főzést. Kedvenc táplálékuk a kén. Nekik még szükségük van ételre, mivel félig meddig még kötöttek a fizikai síkhoz. Természetes lelőhelyük a forró vidékeken található. Vulkánok, tűz forró sivatagok. Olykor még egy egyszerű kis tábortűzben is materializálódhatnak, az élesebb szeműek még észre is vehetik őket.

Tűz elementálok:
Mint ezt a neve is sugallja, ez már egy tényleges tűz elementál, ami csak tűzből áll. Lakhelye a tűz síkja, azon kívül csak ritka esetekben hagyja el önszántából, de mondhatni, hogy minden varázshasználó lát a során egyet, még akkor is ha nem idézés során került a fizikai síkra. Nekik már több befolyásuk van a tűzre. Bozót és erdőtüzeket könnyedén okozhatnak, ha nem figyel oda rájuk az ember. Az elementalisták útját járó diákoknak szokták vizsgán feladni a Tűz elementálok idézését és visszaküldését, mivel a hasonló szintű elementálok közül őket a legnehezebb és veszélyesebb megidézni. Ez megfelelő kihívás...egy kezdő számára.

Tűzjárók:


Speciális esetekben lehet csak őket látni a fizikai síkon. Ilyenek a város tüzek, a nagyobb erdő tüzek de akár még a háborúk is, ahol hevesek az érzelmek. Az ilyen eseményeket legalább annyira szeretik mint magát a tüzet. Tűzre való befolyásukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már nem egy város égett porrá egy egy óvatlan és tudatlan mágus miatt aki megidézett egy példányt. Az erősebb és tapasztaltabb mágusok képesek ugyan irányítani őket, erősen korlátozott ideig, de inkább más eszközökhöz vagy kisebb elementálokhoz fordulnak, ha a tűz erejére van szükségük. Ugyanakkor pár komolyabb varázslathoz vagy főzethez elengedhetetlen az esszenciájuk.

Láva elementálok:A leghatalmasabb Tűz elementálok amivel ember normál esetben találkozhat a fizikai síkon. A vulkánok, tűzhányók a trónjaik és számuk az idők során igencsak megfogyatkozott. Mikor azt mondják, hogy a vulkán alszik, vagy felébred igen közel járnak a valósághoz. Ilyen esetekben, ha nem is a vulkán, de a benne lakozó láva elementál tényleg alszik, vagy éppen felébred. Csak megfelelően képzett mágusok csoportja képes megidézni az elementált. Nem véletlen, aki a tűzzel játszik könnyen megégetheti magát. Ebben az esetben magán kívül akár egy nagyobb szigetet is hamuvá porlaszthat.A Tűz urai:
Ők koordinálják a többi Tűz elementált akik mind habozás nélkül engedelmeskednek nekik. Hatalmuk a tűz felett emberi értelemmel felfoghatatlan és mérhetetlen. Egy csapat Elassilon tanító mestermágus sem merné megidézni őket, nem mintha az olyan egyszerű lenne, vagy a tanerők túl megfontoltak lennének ilyen téren. Rengeteg mennyiségű Tűz esszenciára volna szükség és egy kegyetlenül forró vidékre, mint egy sivatag, de még inkább mint egy tűzhányó belseje. Gyenge találgatások folytak ugyan, amik mind vitákba torkollottak, hogy mekkora hatalma is lehet egy Tűz úrnak. Abban mindannyian egyet értettek, hogy kevesebb mint egy nap alatt képesek lennének felégetni egy nagyobb országot, de akár még egy kontinenst is. A fizikai síkon egyedül a föld magja közelében lehetne velük találkozni, de mindezidáig ez senkinek sem sikerült.


Ifrit:
A tűz síkjának az egyedüli ura. Gyakorlatilag csak a Tűz uraival kommunikál, őket látja el feladattal. Azt hitte a kedves olvasó, hogy a tüzek véletlenül vannak? Tévedés, hisz minden kezdő mágus tudja, hogy mindennek megvan a maga oka és semmi sem véletlen. Ez alól a tűz sem kivétel. Rettentő hatalmával egész Terránt képes lenne napok alatt elégetni. A mítosz úgy tartja, hogy a többi sík urával ők segédkeztek a bolygó megformálásában és életképessé tételében. Egyes hidelmek szerint Ifrit magában a Napban lakik. Ezt figyelembe véve meg sem kísérelték még megidézni. A legtöbb információt a mítoszokból lehet megtudni róla. Lobbanékony természetű, megköveteli a határozottságot és a szilárd akaratot. A középkori népek közül sokan hozzá imádkoztak háború előtt.


avatar
Morpheus Mord
Legenda

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2011. Nov. 13.
Tartózkodási hely : A túlon túl, de még a nyúl előtt.

Adatok
Faj:: Kaszás
Kor:: Meghatározhatatlan
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.