Szervezetek, házak, családok, egységek

Go down

Szervezetek, házak, családok, egységek

Témanyitás by Morpheus Mord on Hétf. Aug. 06, 2012 9:39 am

Szervezetek

Alkimisták Ligája:


Sokan sokfélét hallhattak már róluk, mivel hogy sok világhírű tudós is tagja volt. Feltett szándékuk, hogy megtalálják a Bölcsek Köve-ként ismert elemet, anyagot, tárgyat. A mai napig vita tárgya, hogy mi is lehet ez és hogy létezik-e egyáltalán. A világ sok mindent köszönhet nekik, vagy írhat fel a számlájukra. Találmányaik már évszázadok óta segítik vagy nehezítik meg az élők minden napjait így elég sokan fenntartásokkal közelítenek feléjük. Gyakorlatilag ők állnak az Ifjú nép által használatos mindennapi vegyszerek, tisztítószerek és egyéb vegyületek feltalálása mögött, mint ahogy a retteget atom bombát is ők találták fel (igen, Einstein is alkimista volt). Az alkímia alap foka olyannyira ismerté vált, hogy az Ifjú nép tanítási programjába is bekerült kémia néven. Virágkorukat az I. és II. világháború idején élték, mikor is minden eszközük és erőforrásuk biztosítva volt kísérleteikhez. Utóbbi során a Liga gyakorlatilag két részre szakadt. Nézeteltérés támadt a szervezeten belül. Míg az egyik csoport meggyőződése az volt, hogy az alkímiát egy felsőbb jó érdekében kell tanulmányozni a másik inkább hatalomra kívánt törni a segítségével. Megszámlálhatatlan állat és ember kísérlet lett a vége, miknek célja a mesterséges élet, a homonkulusz létráhozása volt. Pletykák keringenek róla, hogy a II. világháború idején egy egész ilyen hadtest került bevetésre Német zászlók alatt, de az érdeklődés a téma iránt úgy tűnt el, mint ahogy a bizonyítékok és a tanúk is. Amióta a földiek felfedezték Elassil létezését azóta a Liga a köztes világba vonult át, ott létrehozva új központját.A Kiméra rendje:

A Ligából kivált alkimisták csoportja. A II. világháború után még pár évig húzták a működésüket, aztán a csoportot feloszlatták, többnyire erőszakkal és példa értékű büntetésekkel, mint ahogy az a háborús bűnösöknek is kijár. Ezek után már csak a pletykák maradtak fennt ,hogy a rend még él és virul, köszöni szépen, csak a világ szeme elől rejtve végzi kutatásait, most már gyakorlatilag korlátok nélkül. A névvel hozzák összefüggésbe az alkímia és a sötét nekromancia legborzalmasabb végtermékeit. Az akadémia a mai napig bünteti a rend jelvényének használatát, ami nem más mint három koponya amit egy kiméra ropogtat három állkapcsában. A Mágusvadászok mind a mai napig magas jutalom reményében keresik a rend megmaradt túlélőit, mindeddig sikertelenül. Úgy sejtik, hogy a rend mögött egy jóval nagyobb erő, vagy társaság áll, akik támogatják és bújtatják őket. A rend létezésére utal sok apró bizonyíték is, amikkel megbízásaik során találkoztak. Az egyik esetet még az akadémia igazgatójának sem sikerült eltusolnia, mikor Elassilon egy félig ember félig állat lény tizedelte az egyik kis falu lakosait.

Felkelő nap rendje :Azon kevés szervezetek egyike, ahová bárki csatlakozhat. Céljuk, hogy a világok tökéletesen megértsék és elfogadják egymást, hogy békében és harmóniában éljenek egymás mellett. Próbálkozásaik mondhatni sikeresek. Pár világ a hatásukra már kommunikál egymással, áru cikkeket cserélnek, kultúrák kerülnek szélesebb körű megismerésre, nem is beszélve a turizmusról. Az sem megy ritkaság számba, hogy a szervezetet kérik fel békéltető munkára, hogy megoldják a kényes helyzeteket. Rendezvények, fesztiválok, előadások sorait tartják az év minden szakaszában, hogy a népek megismerhessék egymást. Tagjai az utca emberétől kezdve, egészen a képviselőkig bárkik lehetnek. Egyes pletykák szerint még Elassil egy-egy tagja is képviselteti magát a szervezetben. Központjuk szinte minden világban akad.

Bohém Társaság:


Illuzionisták, művészek, színészek, szemfényvesztők. A szórakoztatásnak és szórakozásnak élnek. Ez számukra egyfajta harc az unalmas hétköznapok és tabuk ellen. Sokan szedett-vedett társaságnak tartják őket, pedig ők ezt a feladatot nagyon is komolyan veszik. Olyan hírességek is tagjai, vagy tagjai voltak mint Hudini vagy jelenleg Uri Geller. A színfalak között természetesen, vagy éppen nem természetesen jóval több rejlik mint pár jó kedélyű művészlélek. A Bohémok háborús időkben mindig is hírszerzőként működtek, beszivárogtak, kémkedtek, információkat szereztek, embereket bújtattak, akár mindkét fél emberei közül. Hivatalosan független szervezet, nem hivatalosan Elassilnak tartoznak elszámolással. Központjuk a Földön található franciaországi Párizsban található.

Hollók:Egy független csoport, akik zsoldosként működnek. Bárki felbérelheti őket, áraik sem túl vészesek, hisz a feladathoz mérten szablyák. Egy kertvárosi család kér fel egy kopogó szellem eltüntetésére vagy maga az akadémia, veszélyes bűnözök elfogására? Nem számít, csak csörögjön az arany. Profik és kezdők egyaránt kapnak náluk lehetőséget a bizonyításra. Igaz, sokak nem örülnek a csoport létesének és legszívesebben betiltatnák működésüket, ugyanakkor legalább ennyi pártfogójuk is van. Meglehetősen nagy csoportról van szó, hisz jövedelmező üzletágba fogtak, szakértőkre mindig szükség lesz alapelven. Minden fővárosban található egy kisebb irodájuk és emberük. Kupolában a kapunál és a Warg kerületben van központjuk.


A Tövis:


Ha a világok egyik mágikus értelmező szótárában felütjük a lapokat a "rosszarcúak" címszónál, akkor ott a Tövisről fogunk találni egy-két bejegyzést. Mint a legtöbb illegális társaság, így ők is titokban ténykednek. Feltett szándékuk, eléggé megalomán. Megdönteni Elassilt és elnyomni és leigázni a létező világokat. Nem riadnak vissza az erőszaktól, sem az intrikától. Erejük sem elhanyagolható, lévén kapcsolataik elég mélyre nyúlnak. Igen keveset lehet tudni róluk és a tudás java része is titkosított. Csupán csak a pletykák maradnak fent. Senki sem mer túlságosan elszántan kutatni utánuk, hiszen két dolog biztos róluk. Léteznek és halállal büntetik a vizslató egyéneket.
avatar
Morpheus Mord
Legenda

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2011. Nov. 13.
Tartózkodási hely : A túlon túl, de még a nyúl előtt.

Adatok
Faj:: Kaszás
Kor:: Meghatározhatatlan
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Szervezetek, házak, családok, egységek

Témanyitás by I-Gazság on Kedd Aug. 06, 2013 7:58 am

Visszhangvárost uraló egységek

Felső szint - Ubarrik ház


Középső szint - Ildarik ház


Alsó szint - Visszhangváros Vikomtja
avatar
I-Gazság
Misztikum

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2011. Nov. 12.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Aggastyán
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése http://magushajnal.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.