06. Kapu - Dres'Sal

Go down

06. Kapu - Dres'Sal

Témanyitás by Garabonciás on Vas. Nov. 13, 2011 8:33 am

avatar
Garabonciás
Legenda

Hozzászólások száma : 49
Join date : 2011. Nov. 13.

Adatok
Faj:: Határozatlan
Kor:: Felnőtt
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 06. Kapu - Dres'Sal

Témanyitás by Salvius Rex on Vas. Dec. 09, 2012 8:49 am

Dres'Sal a Földnél valamivel kisebb bolygó, aminek nagy része, a rajta élők számára is még felfedetlen. A két fő kontinensen, ahol a legfejlettebb civilizációk - a Déli Nomádok és Magas Északi - kialakultak, állandóan vándorol. A bolygónak 75%-a víz, a fennmaradó szárazföldnek pedig 80%-át ez a két kontinens teszi ki, melyből a Déli nagyjából 2-szerese az Északi kontinensnek. Az idő fogalma teljesen megváltozik ebben a világban, egy nappal sokkal hosszabb, körülbelül 40 földi órának felel meg, melyből nagyjából napi 18 földi órában van csak éjszaka - mivel az itt élők hozzászoktak,kevésbé fáradékonyak. Az évszakok is különös módon változnak, Északon szinte mindig tél van, a "Meleg időszak" nagyjából 4 hónapig (100-130 napig), ebben az időben a havas hegyek rövid időre élő képet mutatnak,mindössze egy hét alatt kivirágzik minden, a föld a hegyekben csakis ebben az időben művelhető. Ez a szerelem, a művészetek és a fesztiválok ideje az évben, az egyetlen időszak, mikor a precíz Magas Északi nép nem csak a munkával van elfoglalva. Délen a csapadékos és száraz évszak váltja egymást, melyek a legendavilágra és a vallásra vannak nagy hatással. A jóformán teljes mértékben sivatagos kontinensre a csapadékos időszak hozza meg az életet évente kétszer, nagyjából kétszer 15-20 napra. Ezeken kívül még sok felfedezetlen aprócska sziget lelhető fel a világban, de ezek legtöbbje csak sziklaszirt, amin nincs sok élet. A két világrész közti átjutásra két módszer van. A föld alatt egy hatalmas barlangrendszeren keresztül gyalogosan is átjuthatnak akár, de az út felfedezetlen eddig mindenki számára és bizonyosan ismeretlen lények tengerét rejti magában. A másik út a mágikus kapuk, amik a Görbítőkhöz hasonlóan működnek, de a szigeten élők még csak ismerkednek ennek a misztikumaival.

Az állandóan viharos tengereken a hajózás lehetetlen, ezért a két civilizáció mit sem sejtett egymásról. Észak és Dél egymásnak szöges ellentéte, míg a déliek szervezetlen kolóniákban nomád módon élnek, addig az északiak hatalmas városokba tömörülne, ahol a rend és fegyelem mindenek felett áll. Az északi kontinensen kevés életforma jelent meg az északiakon kívül, a délin annál több, tekintve, hogy az éghajlati adottságok kedvezőbbek.

Délvidék:

Évszakok:
Két évszak váltakozik Délvidéken, a száraz illetve az esős. Ez utóbbi az év első negyedében, illetve az év végén 10-15 napon keresztül tart. Ebben az évszakban végzik a mezőgazdasági munkákat és ilyenkor raktározzák a öntözésre szánt vizet. Az év többi részében a száraz évszak forrósága perzseli a vidéket. Rekkenő forróságot, homokviharokat és éhínséget hoz magával.

Lakosság:
A déli emberek nagyrészt nomád módon, sátraikban élnek a sivatagban, de akadnak akik homokkő-hegyekbe vájt barlangjaikban élnek. A barlangokban némi technika található; légző- és szellőztető berendezések, elektromos fűtőegységek. Az emberek kereskedelemből élnek, melyet a sivatagok és a hegyiek között létesítenek. A külvilág iránt nem érdeklődnek, az odaérkezőkkel nem túl barátságosak.

Oázis:
A keleti homokbuckákon túl egy oázis található. Itt változatos, érthetetlen módon génállományában megváltozott állatvilág található. A módosulat nagyrészt méretbeli különbségekkel járt, mint például hatalmas madarak, miniatűr emlősök. A hüllők és halak az oázisban található krátertóban élnek. A kráter kialakulásáról az ott élők keveset tudnak. Vannak akik a génállomány módosulását ezzel kötik össze. Mindenesetre az oázis a legnagyobb kérdőjel délvidéken. Csak néhány ember él délvidéken, akinek bármilyen fogalma is van a biológiáról, nem hogy a génekről. Bármilyen furcsa dolgok is vannak az oázisban, elfogadták és nyugodt szívvel járnak oda vadászni és vizet gyűjteni a délvidékiek.

Kapu:
Egy kövekkel szegélyezett fennsíkon található öt szikla. A középsőn egy körülbelül 4 és 2,5 méter oldalú vájat található. Ezt veszi körül négy, rúnákkal és ősi írásjelekkel tarkított hegyes szikla. A kapu évente egyszer nyitható meg délvidéki oldaláról, egy szertartás keretében, amit a helyi sámánok tartanak. A szertartás nagyjából egy órás és főként vallási és kulturális jelentősége van, az egész kicsúcsosodásakor a sámánok egy az Oázisban nagyon ritkán fellelhető fekete virágú növénnyel és egy ősi igével "visszaküldik az Istenek harcosát, közéjük, mert a szolgálata náluk már véget ért." Eddig nem volt példa arra, hogy egynél több embert átküldtek volna, illetve, hogy ez a szertartás elmaradt volna. Ez a kapu ősidők óta Dres'Sal-hoz tartozik, de nem hajlandó évente egynél többször megnyílni.

Déli kapu:


Északföld:

Mai képe, már csak árnyéka az egykor virágzó Magas Északi kultúrának. A hegyormok oldalába épült hatalmas városok még szinte sértetlenül őrzik az emlékét az egykor ott élőknek. Szinte sértetlen és kihalt városok, amiket még ellepnek a lélek nélkül bolyongó holttestek alattuk a csatornákban és nagyobb csarnokokban még vannak túlélők, akik nem sok reményt táplálnak az életben maradásra. A kontinensen sosem volt kapu - amin át Elassil-be lehet jutni- a helyi mágusok viszont a birodalom bukásakor -sajnos már túl későn- rájöttek, hogyan tudnak átjutni ebbe az dimenzióba. A második kaput az Északiak idéző rúnáikkal tudták létrehozni, azáltal, hogy a világukba idézték, a Déli Görbítővel testvér kerubot, aki megnyitotta számukra a kaput Elassil-be. A kapu egy bíróság főkapuján található, és bár a bíróság az átjáró készítése óta szinte teljesen megsemmisült, a bejárata még áll. Létrejötte óta
avatar
Salvius Rex
1. szint

Hozzászólások száma : 47
Join date : 2012. Dec. 07.

Adatok
Faj:: Ember
Kor::
Nem:: Férfi

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.