Démonok I. fejezet

Go down

Démonok I. fejezet

Témanyitás by Morpheus Mord on Hétf. Aug. 06, 2012 9:25 am

Démonok

Familiárisok:


A démonivadékok legalját képviselik. Bármely mágus meg tudja őket idézni, ha egy picit is ért a fekete mágiához és az idézéshez. Üzenetek továbbítására és otthoni munkák elvégzésére szokták őket alkalmazni. Mágikus hatalmuk elég csekély, nem nagyobb mint egy csínytevő manóé. Elszabadulva a viselkedésük is a manókéhoz hasonló tréfákban merül ki, ámbár ezeknek jóval gyakrabban halálos a kimenetele mint az apró nép vicceinél. Csoportosan igen veszélyesek tudnak lenni. Intelligenciájuk korlátolt ugyan, de butának még sem nevezhetőek. Sokan abba a hibába esnek, hogy lenézik a familiárisokat és óvatlanul kezelik őket. Az efféle mágusok számára már külön biztosítást is kitaláltak.


Impek:


Hatalmuk és méretük is jóval nagyobb, mint a familiárisoknak. Megidézésükhöz és leigázásukhoz is jóval több tudás és erő szükségeltetik. Intelligenciájuk felér egy átlagos emberével és képesek közepes méretű varázslatok megalkotására is. Alkalmazási területük főként kincsek őrzésében merül ki, de előfordul, hogy az őket megidéző mágus oldalán látnak el testőr szolgálatot páran, a megfelelő bűvigékkel hűségre kényszerítve őket. Démon szállta környékeken csoportosan is előfordulhatnak, egy erősebb démon szolgálata alatt. Ebben az esetben jobb ha egy tapasztalt démonűzőt hívunk.Árnyak őrei:


Alapvetően a démoni sík határait felügyelik, hogy senki és semmi ne mászkáljon onnan ki-be. Hatalmuk igen nagy, akár egy darab megidézett és elszabadult őr is képes teljes falvakat kiírtani dögvésszel, manipulációval, de akár puszta, nyers mágiával is. Intelligenciájuk jóval az átlag ember fölött áll. Befolyásuk van a világokat behatároló kisebb erőkre is, így igen kedvelt a megidézésuk a démoni mágiát használók körében. Leigázásuk ugyan lehetséges, de eddig még sosem lett boldog vége az ilyen próbálkozásoknak, ugyanis idővel a mágus bizalmába próbálnak férkőzni, átverni, megfélemlíteni, vagy egyszerűen az elméjét manipulálni.Rettenetek:


A démoni hiarerchia elit katonái. Élő szeme igen ritkán láthatja őket. Elsődleges feladatuk a fizikai világba átszökött démonok levadászása és visszajuttatása a démoni síkra, illetve azon kevesek elpusztítása, akik a figyelmeztetések és gátak ellenére vannak olyan merészek vagy őrültek, hogy átlépjenek a démonok otthonába. Intelligenciájuk csöppet sem emberi, érdemi kommunikációt nem lehet velük folytatni. Kordában tartásuk és leigázásuk csupán annyiban lehetséges, hogy egy védőkörön belül lehet őket tartan. Ha elszabadulnak, amire igen heves és erős próbálkozásokat tesznek szüntelenül, akkor képesek nagyobb településeket kiírtani, mire visszaráncigálja őket egy vagy több rettenet. Élő lelkekben nem kifejezetten érdekeltek, világ méretű háborúk közepette bukkannak csak fel elvétve, hogy pusztításuk során lelkeket raboljanak a démon urak számára, ismeretlen okokból. Egyéb alkalomról nem tudni, mikor egy Rettenet kifejezetten élők miatt hagyta volna el a démoni síkot önszántából.

Démon urak:


A jelenlegi hiarerchiában összesen 13 démon úr található mindösszesen. A démonológusok sejtése szerint mindegyik a 13 világ egyikét felügyeli, de ez csupán következtetés a számok alapján. Az információ is csak több, megidézett és leigázott démontól ered, így nem túl megbízható a forrás, a kutatók szerint. Megidézésükről és megjelenésükről efféle legendákban lehet olvasni, illetve az összeesküvés elméletek között, mik azt fejtegetik, hogy a nagyobb csoportok és alvilági szervezetek élén álló vezérek tudatát befolyásolják, hogy a háttérből irányítva tereljék az élőket saját céljaik felé. Ugyan akkor tény, hogy több elfogott szekta és társulat tagjain is fellelhetőek voltak démoni pecsétek és a démoni megszállottság nyomai.Balrog:


A legendák ősi démon isteneinek egyike. Úgy tartják ,hogy ő a démoni dimenzió jelenlegi ura,mit az istenekkel vetekedő hatalmával vívott ki magának. Ezen legendák szerint folyamatos versengés és háború van a trónért és a hatalomért, így jóval több a háború démon és démon között, mint a fény szolgáival. Próféciák szólnak ugyan több világban is Balrog inváziójáról és világok pusztulásáról, de az efféle történetek szinte mindenhol csupán rémmeséknek tartják.


avatar
Morpheus Mord
Legenda

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2011. Nov. 13.
Tartózkodási hely : A túlon túl, de még a nyúl előtt.

Adatok
Faj:: Kaszás
Kor:: Meghatározhatatlan
Nem:: Határozatlan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.